Geoană se abţine de la votul de învestire a Guvernului: E un ultim Guvern al ”erei Ponta”

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că se va abţine de la votul de învestire a Guvernului Ponta 4, el arătând că acesta este ”un ultim Guvern al erei Ponta”, de avarie, pe o perioadă limitată, şi care va fi ”echivalentul pentru 2014 al Guvernului Ungureanu din 2012”.

474 afișări
Imaginea articolului Geoană se abţine de la votul de învestire a Guvernului: E un ultim Guvern al ”erei Ponta”

Geoană se abţine de la votul de învestire a Guvernului: E un ultim Guvern al ”erei Ponta” (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

”Este un ultim Guvern al erei Ponta. Va fi un Guvern cu valoare de întrebuinţare limitată. Va fi echivalentul pentru 2014 al Guvernului Ungureanu din 2012. E un Guvern de avarie, de tranziţie, de perioadă limitată prin care Victor Ponta şi Liviu Dragnea încearcă să de agaţe de putere, crezând că astfel pot să rămână relevanţi în politica românească”, a spus Geoană.

El a arătat că Ponta şi Dragnea nu îndeplinesc criteriile de credibilitate şi de integritate solicitate de cetăţeni la votul de la alegerile prezidenţiale.

”Oamenii cer credibilitate, integritate, competenţă. Votul meu de azi nu poate să fie un vot împotriva unui Guvern PSD, pentru că nu voi folosi votul meu pentru a aduce celorlalţi puterea. Dar în acelaşi timp, nici nu pot să votez un Guvern în care Ponta şi Dragnea nu îndeplinesc primele două condiţii legate de credibilitate şi de integritate”, a spus Geoană.

El a arătat că, în consecinţă, se va abţine de la vot şi a arătat că, în opinia sa, mai există o şansă reală pentru un Guvern PSD în următoarea perioadă fără Victor Ponta, dar şi o şansă de renaştere a PSD fără Ponta şi Dragnea.

”De fapt, am intrat din 16 noiembrie în era post-Ponta. Cred că e un lucru bun pentru Româbnia şi cred că PSD are capacitatea de a păstra guvernarea chiar şi fără premierul actual”, a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici