Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, miercuri, după o discuţie cu liderii sindicali din învăţământ, că Senatul va dezbate OUG de amânare a majorării salariilor profesorilor imediat după publicarea în MO, el exprimându-şi speranţa ca Bogdan Olteanu să nu frâneze dezbaterea acesteia în Cameră.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO

Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO (Imagine: Mediafax Foto)

"Biroul Permanent al Senatului, azi dimineaţă, (miercuri, n.r.) a decis ca, de îndată ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial - şi sper ca domnul Olteanu să nu facă obişnuitul joc de gleznă pentru a amâna publicarea acestei OUG - Senatul, în regim de urgenţă, se va pronunţa ca primă Cameră sesizată asupra OUG. Nu am nici un fel de îndoială că Senatul va respinge OUG, urmând ca şi Camera să se pronunţe în acelaşi regim”, a precizat Geoană.

Liderul PSD a dat asigurări că parlamentarii PSD vor fi cu toţii prezenţi, săptămâna viitoare, la dezbateri.

"Vom fi prezenţi, inclusiv eu ca senator, la dezbaterea cu privire la această OUG, şi sunt convins că şi la Camera Deputaţilor va fi la fel, deşi acolo Bogdan Olteanu încearcă să tragă frâna de mână, de picior, să oprească Parlamentul din dezbatere firească", a arătat Geoană.

Liderul PSD a mai spus că, în estimarea PSD, în jurul datei 15 noiembrie s-ar putea ca Parlamentul să se pronunţe asupra acestei OUG.

Geoană a arătat că, în dezbaterea din Parlament se pot introduce şi amendamente la Legea salarizării profesorilor, el referindu-se la găsirea unor formule de majorare a salariilor profesorilor universitari din venituri extrabugetare a universităţilor.

La întâlnirea cu Mircea Geoană au participat preşedinte Alma Mater, Răzvan Bobulescu, preşedinte executiv Spiru Haret, Marius Nistor, şi preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Preşedinte Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a declarat, după discuţiile cu liderul PSD, Mircea Geoană, că aceasta le-a promis că va face tot posibilul ca OUG să fie respinsă în Parlament.

Întrebat dacă s-a mai întâlnit şi cu reprezentanţi ai altor partide, Bobulescu a răspuns: "Ne întâlnim cu toate partidele care ne invită. Eu m-aş întâlni şi cu PNL ca să-i convingem că nu are dreptate".

Întâlnirea dintre sindicate şi liderii PSD a avut loc în contextul deciziei de marţi a Guvernului, care, prin ordonanţă de urgenţă, a stabilit ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici