Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la finalul unei noi runde de negocieri cu democrat-liberalii, că aşteaptă în cursul zilei de sâmbătă un răspuns de la partenerii din PDL, cu privire la UDMR, despre care a spus că este "încă o divergenţă" în evoluţia negocierilor.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergen ţă între PSD şi PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, după o nouă rundă de negocieri între PDL şi PSD, pentru formarea unei majorităţi, că prezenţa UDMR în coaliţia de guvernare încă este o divergenţă între cele două partide, care au avansat, în schimb, pe planul discuţiilor tehnice.

Geoană a spus că prezenţa UDMR la guvernare nu a fost încă lămurită în cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii aşteptând un răspuns din partea PDL, sâmbătă, după ce democrat-liberalii vor discuta subiectul în cadrul propriei conduceri de partid.

El a afirmat că, în ciuda acestui "obstacol politic", care a împiedicat formalizarea coaliţiei dintre PDL şi PSD, cele două echipe de negociere au avansat în planul discuţiilor tehnice asupra unui program comun de guvernare.

Geoană a apreciat că, "în proporţie de peste 90%", lucrurile sunt convenite între cele două partide, în planul aspectelor tehnice ale programului de guvernare, care are în prim-plan 25 de priorităţi comune, printre care asigurarea unui climat de stabilitate economică, protejarea şi creşterea graduală a puterii de cumpărare, realizarea unui plan de investiţii guvernamentale în infrastructură.

Întrebat dacă se mai poate pune în pericol finalizarea coaliţiei dintre PDL şi PSD, Geoană a răspuns : "Nu poţi să spui că un lucru este terminat până nu vezi semnătura celor doi preşedinţi".

Citeşte şi:

Boc: Încercăm să găsim soluţia ca PSD să îşi păstreze mandatul

Borbely: Alierea PSD cu UDMR nu este un pericol pentru social-democraţi

Boc despre o eventuală renegociere cu PNL: Zarurile au fost aruncate

Mitrea: Continuă negocierile pe programul de guvernare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici