Geoană: Un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după anunţarea exit-poll-urilor la europarlamentare, cu PSD cotat la circa 20%, că prezenţa redusă la urne reprezintă un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică şi a apreciat că social-democraţii au obţinut un scor relativ bun.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică

Geoană: Un vot de blam pentru Guvern, preşedinte şi clasa politică

Mircea Geoană a declarat că, începând de astăzi, România este şi din punctul de vedere al legitimităţii o democraţie europeană. "Dar nu suntem încă o democraţie europeană" după modul în care s-a desfăşurat votul, a spus Geoană, precizând că scrutinul pentru Parlamentul European a fost viciat de incompetenţa Guvernului în privinţa organizării, precum şi de "sumele aruncate fraudulos în joc" de PD, PLD şi PNL.

Geoană l-a catalogat pe Traian Băsescu drept un "preşedinte avid de putere" şi a explicat prezenţa slabă la vot prin faptul că românii sunt "sătui de criză, haos şi scandal".

El a spus că scorul PSD este unul relativ bun, care a demonstrat că partidul şi-a păstrat electoratul fidel.

În absenţa implicării lui Traian Băsescu şi a sumelor aruncate în joc, rezultatele de astăzi ar fi fost altfel, a spus Geoană, adăugând că "pentru PD, astăzi nu este un motiv de bucurie".

Liderul PSD s-a referit, de asemenea, la referendumul pentru votul uninominal "inventat de Traian Băsescu pentru a da un pic de vlagă şi un pic de consistenţă" partidelor PD şi PLD.

Geoană l-a acuzat pe preşedinte că a îngropat ideea uninominalului autentic creat de PSD.

Geoană a apreciat că "referendumul inventat de preşedintele Băsescu" este "un eşec sever" al şefului statului.

Preşedintele PSD a declarat că Guvernul nu mai poate funcţiona în actuala structură, iar Preşedinţia nu mai poate fi locul consultărilor şi degajărilor soluţiilor.

Geoană a afirmat că, după consumarea alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului pentru introducerea votului uninominal, "confuzia politică din România se adânceşte".

Geoană a mai spus că "situaţia actuală nu mai poate continua" şi că "este momentul ca România să fie scoasă din impas şi readusă pe drumul cel bun".

Liderul PSD a afirmat că, după rezultatul obţinut la alegerile pentru Parlamentul European, în partid se impune "fără îndoială o analiză serioasă", dar care să fie făcută "cu linişte, cu calm şi cu determinare", în condiţiile în care ţinta şi "obiectivul asumat" ale PSD sunt câştigarea viitoarelor alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Vezi aici rezultatele exit-poll-urilor la europarlamentare realizate de CSOP şi CCSB

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici