Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu, la ediţia aniversară a Reuniunii diplomaţiei române

Foştii dictatori Gheorghe Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu au fost şi ei prezenţi luni, la Reuniunea anuală a diplomaţiei române, fotografii cu cei doi în prim-plan rulând pe un ecran uriaş, pe care au mai fost prezentate imagini cu diplomaţi români emblematici - Kogălniceanu, Titulescu, Gafencu.

355 afișări
Imaginea articolului Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu, la ediţia aniversară a Reuniunii diplomaţiei române

Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu, la ediţia aniversară a Reuniunii diplomaţiei române (Imagine: MediafaxFoto)

Astfel, ambasadorii români şi străini prezenţi la evenimentul desfăşurat în sala C.A. Rosetti a Palatului Parlamentului au putut vedea pe ecranul uriaş, amplasat în spatele prezidiului, o fotografie cu Gheorghiu Dej semnând la începutul anilor '60, la Bucureşti, un acord de colaborare cu liderul sovietic Nikita Hruşciov.

De asemenea, pe ecran a rulat şi o fotografie cu dictatorul Nicolae Ceauşescu în prim-plan, întâmpinându-l pe preşedintele SUA, Gerald Ford, în 1975, la aeroport, la începutul vizitei pe care liderul american a făcut-o în România.

În 2012, MAE aniversează 150 de ani de la înfiinţarea serviciului diplomatic al României moderne, iar Reuniunea anuală a diplomaţiei desfăşurată în această săptămână la Bucureşti este dedicată şi acestei celebrări.

Pe ecranul respectiv au mai rulat şi alte fotografii cu evenimente istorice de referinţă pentru diplomaţia română, cum ar fi mandatul lui Nicolae Titulescu de preşedinte al Ligii Naţiunilor, Proclamaţia de independenţă a României semnată în mai 1877 de ministrul de Externe Mihail Kogălniceanu, vizita la Londra şi întâlnirea cu Winston Churchill a lui Grigore Gafencu la începutul anilor '40, semnarea Tratatului de Aderare a României la UE în 2005 de către preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, Sommet-ul Francofoniei din 2006 de la Bucureşti, Summit-ul NATO de la Bucureşti din aprilie 2008.

Printre fotografiile prezentate pe ecranul respectiv a fost şi una cu actualul ministru de Externe, Titus Corlăţean, la preluarea mandatului în urmă cu o lună, dând mâna cu fostul ministru Andrei Marga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici