Giugulea: Convocarea la CNSAS în ziua executării silite a lui Dinescu, "culmea coincidenţei"

Doru Giugulea califică drept "culmea coincidenţei" convocarea sa, miercuri, la CNSAS, în aceeaşi zi în care, în calitate de avocat, urmează să fie prezent la executarea silită a lui Mircea Dinescu, membru al Consiliului, în cazul unei crame şi a unui teren din comuna Galicea Mare.

5 afișări
Imaginea articolului Giugulea: Convocarea la CNSAS în ziua executării silite a lui Dinescu, "culmea coincidenţei"

Giugulea: Convocarea la CNSAS în ziua executării silite a lui Dinescu, "culmea coincidenţei"

Prim-vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală din PSD, Doru Giugulea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la termenul din 19 decembrie urmează să fie pusă în aplicare executarea silită efectivă în dosarul pentru retrocedarea conacului-cramă de la Galicea Mare (Dolj), închiriat de către Mircea Dinescu şi în care social-democratul este avocatul persoanelor care au revendicat şi au obţinut terenul.

Tot în data de 19 decembrie, Giugulea a fost convocat la sediul CNSAS pentru a-şi susţine contestaţia formulată faţă de decizia de poliţie politică stabilită de Consiliu luna trecută.

"Culmea coincidenţei, în care eu nu mai cred, este că am fost convocat la sediul CNSAS pentru a-mi susţine contestaţia împotriva deciziei de poliţie politică cu care am fost etichetat", a declarat avocatul Doru Giugulea.

În opinia lui Giugulea, convocarea sa în aceeaşi zi în care urmează să efectueze şi ultimul act de evacuare silită în dosarul retrocedării conacului-cramă îl pune pe acesta ori în imposibilitatea de a se apăra la CNSAS, ori în imposibilitatea de a-şi exercita profesia de avocat.

"Înţelegerea şi folosirea instituţiilor statului, ca şi decizia de poliţie politică care mi-a fost dată în mod abuziv, precum şi faptul că sunt citat pentru a-mi apăra contestaţia, în aceeaşi zi în care trebuia să-mi exercit atribuţiile de avocat mă obligă să-mi pun următoarea întrebare: Cine a făcut poliţie politică? Eu, sau cei de acum de la CNSAS?", a mai spus avocatul Giugulea.

Colegiul CNSAS a decis, în şedinţa din 6 noiembrie, că Doru Giugulea, fost şef al grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ar fi fost colaborator al Securităţii, în sensul de poliţie politică, soluţie contestată de avocat.

Poetul Mircea Dinescu urmează să fie evacuat din conacul-cramă din comuna doljeană Galicea Mare, poliţia din localitate primind, la sfârşitul lunii noiembrie, o solicitare din partea executorului judecătoresc de a asigura desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii de executare silită.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici