Gorghiu: A fost o nesăbuinţă să avem încredere în acest premier şi o mare greşeală a PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, vineri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că actualul premier nu mai are nicio legitimitate pentru a rămâne în funcţie, arătând că a fost o mare greşeală a PNL să aibă încredere în Ponta şi a cerut scuze pentru acest lucru.

476 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: A fost o nesăbuinţă să avem încredere în acest premier şi o mare greşeală a PNL

Gorghiu: A fost o nesăbuinţă să avem încredere în acest premier şi o mare greşeală a PNL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Actualul premier nu mai are nicio legitimitate pentru a rămâne în funcţie. Nu mai are legitimitate politică pentru că a fost invalidat prin vot anul trecut. Nu mai are legitimitate instituţională pentru că nu recunoaşte puterea judecătorească. Nu mai are legitimitate naţională pentru că îi asmute pe români, unii împotriva celorlalţi şi nu mai are nici legitimitate morală, pentru că a fost învestit de o altă majoritate decât cea din prezent. Pentru acest din urmă aspect simt nevoia să cer scuze, astăzi, în Parlamentul României, locul faptei. A fost o nesăbuinţă să avem încredere în acest premier şi o mare greşeală a PNL", a spus Gorghiu.

"Eu le cer scuze, domnule prim-ministru, pentru că v-am ajutat să deveniţi ceea ce sunteţi astăzi, poate e timpul să le cereţi şi dumneavoastră scuze românilor din diaspora şi din ţară, cărora le-aţi refuzat şi le refuzaţi, în continuare, dreptul de a vota. Sunt convinsă că nu o veţi face!", a adăugat Gorghiu.

Ea a susţinut că "teama se regăseşte în toate acţiunile abuzive" ale premierului.

"De altfel, teama se regăseşte în toate acţiunile şi măsurile abuzive ale premierului Victor Ponta. Îi este teamă de alegeri libere, de proteste, de justiţie, de proprii cetăţeni, de opoziţie, de presă, de critică", a susţinut Gorghiu.

"Fac un apel la parlamentarii puterii de a se comporta ca nişte oameni responsabili, nu ca nişte oi închise într-un staul. Acest apel, stimaţi colegi, nu este al meu, eu nu mi-aş permite să vă jignesc, sunt cuvintele domnului Victor Ponta la moţiunea de cenzură din octombrie 2010. Domnule prim-ministru, din păcate, aşa vă raportaţi şi astăzi la Parlament, la colegii dumneavoastră, şi nu doar în cazul acestei moţiuni de cenzură", a adăugat Gorghiu.

Ea a mai susţinut că Victor Ponta se apără doar pe el însuşi şi pe cei din cercul de apropiaţi.

"Ştiţi că Victor Ponta se apără doar pe el însuşi şi pe cei din cercul de apropiaţi. Nu l-am auzit vorbind vreodată despre valorile social-democrate, nu l-am auzit apreciind vreun coleg de-al dumneavoastră din PSD. Ştiu că nu-l mai vreţi preşedinte al PSD, dar că funcţia publică pe care o ocupă vă face să vă gândiţi că partidului îi e mai bine la guvernare, chiar şi cu Victor Ponta în fruntea Executivului. Astăzi, puteţi pierde guvernarea, este adevărat, dar puteţi să vă recâştigaţi partidul, astăzi puteţi pierde puterea, dar să recâştigaţi respectul românilor. Vă invit, astăzi, să vă luaţi înapoi măcar dreptul de a fi parlamentari, nu spectatori!", a mai arătat Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici