Gray, întrebat despre posibilitatea unui raport MCV "dezastruos": Nu comentăm în perioada electorală

Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a spus, joi, că nu va comenta declaraţii ale politicienilor români în perioada de campanie electorală, întrebat fiind despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind riscul unui raport MCV "dezastruos".

284 afișări
Imaginea articolului Gray, întrebat despre posibilitatea unui raport MCV "dezastruos": Nu comentăm în perioada electorală

Gray, întrebat despre posibilitatea unui raport MCV "dezastruos": Nu comentăm în perioada electorală (Imagine: Stefan Micsik / MediafaxFoto)

"Nu vom intra în campania electorală. Nu voi comenta cu privire la declaraţii ale politicienilor români în această fază. Cunosc foarte bine ceea ce au spus preşedintele, premierul sau ministrul Justiţiei despre raportul MCV, însă eu nu îl voi caracteriza înainte de publicare", a afirmat Mark Gray, pentru MEDIAFAX, el fiind întrebat şi despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la declararea incompatibilităţii celor patru reprezentanţi ai Guvernului Ponta sau voturile din Parlament privindu-i pe Mircea Diaconu, Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Oficialul CE a subliniat că raportul MCV pe care Comisia Europeană îl va prezenta privind România va fi bazat pe o analiză "independentă, obiectivă şi tehnică".

De asemenea, Gray a precizat că o dată exactă privind prezentarea raportului MCV nu a fost stabilită încă de Comisie, însă aceasta va fi ulterioară alegerilor din 9 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici