Greva s-ar putea termina, Ciolacu e la un pas să devină premier/ Deca anunţă că aproximativ 21.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ au renunţat la grevă

  • Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat joi că aproximativ 21.000 de angajaţi din învăţământ au renunţat la grevă, din care 13.500 sunt cadre didactice.
  • Marcel Ciolacu i-a convocat pe liderii judeţeni ai partidului pentru consultări în privinţa rotativei guvernamentale, duminică, la ora 12.
  • La terminarea grevei, Nicolae Ciucă îşi va da demisia din funcţia de premier al României, urmând rotativa şi preluarea mandatului de şef al guvernului de către Marcel Ciolacu.
14012 afișări
Imaginea articolului Greva s-ar putea termina, Ciolacu e la un pas să devină premier/ Deca anunţă că aproximativ 21.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ au renunţat la grevă

Facebook - Ligia Deca/ Marcel Ciolacu

„Faţă de datele pe care le-am avut înainte de ordonanţa de urgenţă care viza majorările salariale, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 6,34% şi per total personal în învăţământ cu 7,3%”, a declarat Ligia Deca.

În cifre absolute, ministrul a precizat că şi-au reluat activitatea aproximativ 21.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, din care aproximativ 13.500 sunt cadre didactice.

„Aşa cum spuneam, trendul este unul descendent vizavi de participarea la grevă”, a arătat ministrul.

Ligia Deca a precizat că cifrele comunicate de Ministerul Educaţiei sunt raportate la numărul total al angajaţilor şi la numărul total al personalului didactic.

Între timp, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat pe liderii judeţeni ai partidului pentru consultări în privinţa rotativei guvernamentale, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12:00.

„Marcel i-a chemat pe toţi liderii de filiale pentru consultări în privinţa rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12:00. Nu ştiu dacă în Kiseleff (sediul central al partidului - n.r.) sau în altă parte”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD.

Potrivit protocolului coaliţiei de guvernare, rotativa guvernamentală ar fi trebuit să aibă loc pe 25 mai, când Marcel Ciolacu urma să preia mandatul de premier, însă negocierile au fost suspendate până la încheierea grevei profesorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici