Guvernul a adoptat OUG care îngheaţă punctul de pensie şi elimină gratuitatea transportului pentru studenţi

  • Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care prevede menţinerea punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021, neacordarea voucherelor de vacanţă, eliminarea unor sporuri şi tarifele de transport reduse cu 50% pentru studenţi.
  • Actul normativ era necesar pentru adoptarea bugetului pentru acest an, care va avea loc vineri, într-o şedinţă de Guvern, a anunţat premierul Florin Cîţu, la încheierea şedinţei.
6205 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat OUG care îngheaţă punctul de pensie şi elimină gratuitatea transportului pentru studenţi

NEWS ALERT Guvernul a adoptat OUG care îngheaţă punctului de pensie şi elimină gratuitatea trasportului pentru studenţi

Conform OUG adoptate, în anul 2021 valoarea punctului de pensie se va menţine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, iar începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Prim-ministrul a precizat că bugetul nu va suferi modificări la nivelul deficitului, dar a admis posibilitatea apariţiei unor schimbări la Ministerul Dezvoltării, pentru CNI şi ONDL.

În context, Cîţu a remarat avizul negativ primit de proiectul de buget de la Consiliul Economic şi Social, subliniind că „bugete care au distrus România” au primit aviz pozitiv, iar acest buget, care a fost primit pozitiv de la profesionişti, a avut aviz negativ.

În anul 2021, autorităţile şi instituţiile publice nu acordă vouchere de vacanţă.

Actul normativ stabileşte abrogarea prevederilor legale prin care a fost instituit sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici