Guvernul îşi poate asuma răspunderea doar o dată pe sesiune, pe un singur proiect

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, luni, un amendament al PSD care prevede că Guvernul îşi poate asuma răspunderea doar o dată pe sesiune, pe un singur proiect, cu excepţia codurilor.

135 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi poate asuma răspunderea doar o dată pe sesiune, pe un singur proiect

Guvernul îşi poate asuma răspunderea doar o dată pe sesiune, pe un singur proiect (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Membrii comisiei de revizuire a Constituţiei au modificat articolul 114 din legea fundamentală, care prevede că "Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege".

În forma modificată, articolul stabileşte: "Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, o singură dată în cursul unei sesiuni, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege, cu excepţia codurilor. Dacă Guvernul îşi angajează răspunderea asupra unui proiect de lege, aceasta trebuie să privească, prin obiectul său de reglementare, un singur act normativ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici