Guvernul limitează costurile de cazare şi transport decontate

Guvernul intenţionează să plafoneze cheltuielile de cazare care pot fi decontate pentru secretari de stat, subsecretari de stat şi directori de agenţii la nivelul costurilor suportate pentru parlamentari şi să nu mai deconteze cheltuielile de transport cu avionul pentru înalţii funcţionari publici.

470 afișări
Imaginea articolului Guvernul limitează costurile de cazare şi transport decontate

Guvernul limitează costurile de cazare şi transport decontate (Imagine: Mediafax Foto)

Cheltuielile de cazare decontate vor fi limitate în cazul închirierii unei locuinţe de pe piaţa imobiliară.

Legislaţia actuală permite decontarea cheltuielilor de cazare la hoteluri de 4 stele, iar o astfel de măsură ar determina cheltuieli mai mici de la bugetul public, au declarat, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Limitarea cheltuielilor ar putea fi decisă inclusiv în cazul miniştrilor.

"Se are în vedere şi excluderea din categoria demnitarilor care beneficiază de decontarea cheltuielilor de cazare a persoanelor care deţin în proprietate sau folosesc cu titlu gratuit un imobil cu destinaţia de locuinţă în municipiul Bucureşti. În acest fel, va fi redus numărul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică sau funcţii asimilate acestora şi care pot beneficia de decontarea cheltuielilor de cazare", au afirmat sursele citate.

Guvernul are în vedere să limiteze şi cheltuielile de cazare pentru înalţii funcţionari publici la 1.200 lei lunar. Înalţii funcţionari publici vor avea dreptul, într-o lună, la două deplasări dus-întors între localitatea de serviciu şi cea de domiciliu, cu transport rutier şi feroviar, dar nu vor mai avea posibilitatea să deconteze şi cheltuielile de transport cu avionul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici