Guvernul va aproba săptămâna viitoare planul pentru înzestrarea Armatei Române

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că a discutat cu ministrul Apărării, urmând ca planul de înzestrare a armatei va fi aprobat săptămâna viitoare de guvern "într-o structură mai restrânsă” şi a dat asigurări că cei 2% din PIB alocaţi Ministerului Apărării vor fi cheltuiţi.

139 afișări
Imaginea articolului Guvernul va aproba săptămâna viitoare planul pentru înzestrarea Armatei Române

"Am discutat. Domnia-sa are un plan. Săptămâna viitoare îl vom aproba cumva într-o structură mai restrânsă şi da, e un angajament ferm că am pus doi la sută în bugetul Ministerului Apărării, dar nu i-am pus ca să îi avem acolo, ci să ne onorăm angajamentele faţă de partenerii strategici, de a face achiziţii de banii aceia, pentru întărirea capacităţii de apărare a României şi a flancului estic al NATO. Banii vor fi cheltuiţi pe ceea ce dispune şi solicită Ministerul Apărării Naţionale", a declarat premierul Mihai Tudose.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat, miercuri, că România îşi canalizează "energiile" pentru achiziţionarea sistemului de rachete Patriot, el menţionând că în acest sens se va încheia un acord între guvernele României şi SUA, iar în luna noiembrie a acestui an se va face prima plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici