Hrebenciuc: Băsescu şi-a bătut joc de Croitoru

Coordonatorul campaniei prezidenţiale a PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, vineri, la sediul central al formaţiunii, că preşedintele Traian Băsescu şi-a bătut joc de premierul desemnat, Lucian Croitoru, într-o manieră de neimaginat, acesta fiind nevoit acum să "umble" prin oraş, după voturi.

25 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Băsescu şi-a bătut joc de Croitoru

Hrebenciuc: Băsescu şi-a bătut joc de Croitoru (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă social-democraţii au de gând să meargă la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, Hrebenciuc a precizat: "Nu. În niciun caz. Trebuie să vină el (Lucian Croitoru, n.r.) aici (la sediul PSD, n.r.), dacă are nevoie de voturile noastre. Să vedeţi, umblă prin oraş acuma după voturi. Şi-a bătut joc domnul preşedinte Băsescu de el într-o manieră de neimaginat".

Hrebenciuc a arătat, totodată, că PSD nu a primit nicio solicitare din partea lui Croitoru de a discuta pe marginea susţinerii acestuia.

"Nu am primit, dar îl aşteptăm la partid. Să vină când doreşte. Oricum, răspunsul îl ştie de pe acum", a spus Hrebenciuc.

El a arătat că nu există posibilitatea ca PSD să se răzgândească în privinţa lui Iohannis şi să decidă să îl susţină pe Croitoru, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu a sugerat că va propune un premier din partea PDL dacă Executivul Croitoru nu va primi votul de învestitură în Parlament.

Hrebenciuc a precizat, de asemenea, că PSD va sesiza Curtea Constituţională în ceea ce priveşte conflictul dintre Administraţia Prezidenţială şi Legislativ "zilele acestea"", colegii săi de partid cu formaţie juridică ocupându-se de acest lucru.

El a ţinut să îl acuze pe preşedintele Traian Băsescu de ipocrizie şi de faptul că a provocat criza iar acum defilează în salvatorul naţiunii.

"Traian Băsescu nu ţine cont de majoritate. Pentru el democraţia este o vorbă în vânt. Practic ne îndreptăm cu paşi rapizi spre o dictatură personală a domnului Băsescu", a opinat Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici