Igaş despre regionalizare: Dacă nu luăm o decizie în toamnă, acest lucru nu mai este de actualitate

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că, dacă nu va fi luată o decizie privind regionalizarea până în toamnă, pentru ca noul sistem să fie implementat pentru alegerile din 2012, acest subiect nu va mai fi de actualitate, iar tema va putea fi reluată în 2015-2016.

279 afișări
Imaginea articolului Igaş despre regionalizare: Dacă nu luăm o decizie în toamnă, acest lucru nu mai este de actualitate

Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traian Igaş a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că reorganizarea administrativ-teritorială a României se poate face doar dacă există voinţă politică, precizând că acest subiect va fi dezbătut probabil, duminică, în cadrul întâlnirii grupurilor parlamentare.

"Dacă astăzi coaliţia de guvernare ia această decizie, trebuie să o ia în această toamnă, deoarece, dacă nu vom lua decizia în această toamnă, pentru a putea implementa noul sistem pentru alegerile din 2012, cred că acest lucru nu mai este de actualitate şi cred că următoarea discuţie pe această temă am putea să o reluăm undeva spre 2015-2016. Eu cred că se impune să facem acest lucru acum. Sunt un susţinător al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional, pe de-o parte cred într-o eficienţă mai bună a structurilor statului, iar pe de cealaltă parte se vor economisi bani importanţi, pe care eu nu îi văd decât în investiţiile în infrastructura şi dezvoltarea României", a afirmat Igaş.

El a adăugat că ministerul pe care îl conduce este pregătit pentru o reorganizare administrativ-teritorială, au fost făcute simulări şi are variante de lucru şi variante de a implementa acest sistem de reorganizare.

"Practic, dacă va fi voinţă de reorganizare administrativ-teritorială în România, dacă va fi voinţă politică, Ministerul Administraţiei şi Internelor este pregătit, am făcut simulări, avem variante de lucru şi variante de a implementa acest sistem de reorganizare. Aşteptăm, sigur, la nivelul coaliţiei, să vedem care va fi decizia finală. Mâine (duminică - n.r.) vom avea o întâlnire cu grupurile parlamentare, unde probabil că vom discuta şi acest subiect în amănunt şi în sesiunea din această toamnă cred că putem să facem paşi importanţi în acest sens", a conchis Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi ministrul Economiei, Ion Ariton, au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o întâlnire cu prefecţii şi subprefecţii din întreaga ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici