Ilie Sârbu: Dacă PSD renunţă la numirea lui Geoană, şi PDL să renunţe la Stolojan

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în eventualitatea unor negocieri cu PDL, dacă se ajunge la concluzia că PSD trebuie să renunţe la pretenţia ca Mircea Geoană să fie numit premier, şi PDL trebuie să renunţe la numirea lui Theodor Stolojan.

13 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Dacă PSD renunţă la numirea lui Geoană, şi PDL să renunţe la Stolojan

Ilie Sârbu: Dacă PSD renunţă la numirea lui Geoană, şi PDL să renunţe la Stolojan (Imagine: Mediafax Foto)

Sârbu a afirmat că există semnale din filialele din teritoriu "tot mai clare" că liderii locali ai partidului doresc ca PSD să intre la guvernare.

El a declarat că, dacă se doreşte într-adevăr o guvernare puternică, bazată pe o susţinere parlamentară solidă, atunci aceasta "duce cu gândul la o guvernare alături de PDL".

Sârbu a menţionat că, în eventualitatea unor negocieri cu PDL, dacă se ajunge la concluzia că PSD trebuie să renunţe la pretenţia ca Mircea Geoană, liderul formaţiunii, să fie prim-ministru, atunci ar fi normal ca şi PDL să renunţe la intenţia de a-l propune pe Theodor Stolojan premier.

Conducerea PSD se întâlneşte, miercuri, la ora 14.00, la Senat, pentru a stabili echipele de negocieri cu celelalte formaţiuni în vederea formării unei majorităţi guvernamentale, precum şi mandatele pentru aceste discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici