Mihai Fifor, ales de senatorii PSD lider al gruplui, după retragerea lui Ilie Sârbu. Dragnea: Fifor trebuie să ţină grupul unit - FOTO

Mihai Fifor a fost ales, duminică, lider al grupului senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu, el obţinând majoritatea voturilor colegilor săi şi câştigând în faţa lui Şerban Nicolae. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe Fifor pentru câştigarea funcţiei, spunând că are încredere în el pentru a gestiona această poziţie şi pentru a "menţine unit" acest grup.

510 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, ales de senatorii PSD lider al gruplui, după retragerea lui Ilie Sârbu. Dragnea: Fifor trebuie să ţină grupul unit - FOTO

Mihai Fifor (Imagine: Tibi Bologh / Mediafax Foto)

UPDATE 20:12 - Dragnea: Mihai Fifor trebuie să ţină grupul unit

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe Mihai Fifor pentru câştigarea funcţiei de lider al grupului senatorial al social-democraţilor, spunând că are încredere în el pentru a gestiona această poziţie şi pentru a "menţine unit" acest grup.

"Eu sunt bucuros că lider de grup este acum Mihai Fifor. Este un om pe care îl cunosc de foarte mult timp, în care am încredere, care chiar dacă este mai tânăr a dovedit că poate să gestioneze o astfel de funcţie", a spus Dragnea, care a adăugat că acum Fifor are misiunea de găsi "înţelepciunea pentru a menţine acest grup unit".

Liderul PSD a mai spus că vrea ca grupul din Senat să lucreze mult mai strâns cu cel din Camera Deputaţilor şi să aibă o relaţie bună, mai ales că urmează ca în Parlament să ajungă legi importante.

Dragnea a menţionat că priorităţile din această sesiune vor fi Codul fiscal, legea salarizării, votul prin corespondenţă, dar şi bugetul pe anul viitor.

Mihai Fifor a fost ales, duminică, lider al grupului senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu, el obţinând majoritatea voturilor colegilor săi şi câştigând în faţa lui Șerban Nicolae.

Surse citate de MEDIAFAX anunţau, anterior, că Mihai Fifor a obţinut 42 de voturi, iar Şerban Nicolae 12. Anunţul privind noul lider de grup a fost primit cu aplauze de senatori.

Mihai Fifor, senator de Dolj, este preşedinte al Comisiei pentru transporturi din Senat.

El a fost propus în această vară pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

La şedinţa senatorilor PSD au participat şi preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, precum şi premierul Victor Ponta.

Premierul a plecat de la reuniune înainte să fie dat votul pentru noul lider de grup.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici