Iliescu acuză un linşaj mediatic sprijinit de Băsescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a dat publicităţii, duminică, o scrisoare deschisă în care protestează faţă de "campania de linşaj mediatic, de minciuni şi de manipulare a realităţii" la care este supus de presa şi de "persoane din Parchetele Militare", campanie care este sprijinită de Traian Băsescu.

1 afișare
Imaginea articolului Iliescu acuză un linşaj mediatic sprijinit de Băsescu

Iliescu acuză un linşaj mediatic sprijinit de Băsescu

"Resping cu fermitate campania de linşaj mediatic, de minciuni şi de manipulare a realităţii, la care participă unele publicaţii şi televiziuni, realizatori şi jurnalişti, dar, ceea ce este şi mai grav, persoane din Parchetele Militare, campanie care are drept obiectiv denigrarea mea atât în legătură cu evenimentele din decembrie 1989, cât şi cu acelea din 13-15 iunie 1990”, se arată în scrisoare.

Iliescu susţine că persoane implicate în acele evenimente încearcă, "cu complicitatea unor procurori militari, să rescrie istoria şi să deplaseze atenţia de la cauză la efect, profitând de sprijinul politic pe care li-l oferă actualul şef al statului, care doreşte să se răzbune pe toţi cei care, exercitând un drept legal şi constituţional, au votat în Parlament pentru suspendarea sa”.

Fostul şef al statului apreciază că rechizitoriul Parchetului Militar nu este un act juridic, ci "unul profund politic", incriminarea sa fiind realizată pe "învinuiri fanteziste”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici