Iliescu: Băsescu a băgat în criză guvernamentală ţară

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că şeful statului, Traian Băsescu, este "cel care a băgat în criză guvernamentală ţara", iar premierul Emil Boc "a avut doar rolul de interpret al acestui joc dictat de Băsescu".

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu a băgat în criză guvernamentală ţară

Iliescu: Băsescu a băgat în criză guvernamentală ţară (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto)

Iliescu a adăugat, înainte de a intra la întâlnirea de la Senat convocată de Mircea Geoană, că în momentul de faţă "sunt chestiuni constituţionale şi de regulament care trebuie studiate".

Iliescu a ţinut să menţioneze că responsabilitatea aparţine în totalitate lui Băsescu.

Liderul PSD menţiona că Nica îi spunea, în urmă cu două săptămâni, că lucrează foarte bine cu Boc, că premierul "îi citeşte materialele" şi că anunţul premierului a venit "netam-nesam".

Iliescu a spus că situaţia "e clară".

Miniştrii PSD au fost chemaţi la Senat, după semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a revocării lui Dan Nica şi a numirii interimare ca vicepremier şi ministru de Interne a lui Vasile Blaga, de preşedintele formaţiunii social-democrate, Mircea Geoană.

La Senat au ajuns, la ora difuzării acestei ştiri, Constantin Niţă şi Ilie Sârbu, Dan Nica, Liviu Dragnea, Marian Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ion Bazac, Ion Iliescu.

Dan Nica declara, miercuri, că în cazul în care preşedintele semnează revocarea sa, miniştrii PSD demisionează în 30 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici