Implicat într-un scandal sexual, consulul României la Chişinău şi-a dat demisia

Consulul României la Chişinău, Ion Nuică, şi-a prezentat demisia, luni, în aceeaşi zi în care un cotidian a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, susţinând că acestea îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care "pare" a fi angajată a consulatului.

1080 afișări
Imaginea articolului Implicat într-un scandal sexual, consulul României la Chişinău şi-a dat demisia

Implicat într-un scandal sexual, consulul României la Chişinău şi-a dat demisia (Imagine: Curentul)

"Consulul general al României la Chişinău a fost chemat în ţară săptămâna trecută şi astăzi (luni, n.r.) la prima oră şi-a prezentat demisia", a declarat pentru MEDIAFAX, Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt MAE, întrebat în legătură cu imaginile publicate luni pe site-ul ziarului.

Purtătorul de cuvânt a spus că diplomatul român a fost chemat în ţară săptămâna trecută pentru motive care nu au legătură cu imaginile respective.

Ziarul "Curentul" relatează în ediţia electronică de luni că a primit un film, realizat cu o cameră ascunsă, în care diplomatul român este prezentat întreţinând relaţii sexuale cu "o moldoveancă, nu din Tecuci, însă, ci de la Chişinău". În articol se menţionează că femeia care apare în imagini "pare să lucreze la consulatul român de la Chişinău".

Publicaţia afirmă, de asemenea, că cei doi "discută şi despre unele treburi de serviciu, însă nu treburi cu conotaţii ce interesează siguranţa naţională, ci chestiuni ce o interesează" pe respectiva femeie.

Filmul prezentat pe site-ul cotidianului este montat, începe cu o imagine care conţine cele trei culori ale drapelului românesc, iar fundalul sonor este imnul României. Pe cele trei culori ale drapelului românesc apare, apoi, mesajul: "Aşa vor să ne «aibă» românii şi pe noi, cum «a avut-o» consulul român de la Chişinău Ion Nuică pe o angajată de la Consulat. Priviţi şi uniţivă dacă doriţi!". Apoi este postată fotografia diplomatului, urmată de cadrele cu conţinut sexual, în care figura acestuia nu se distinge clar.

Aceasta nu este prima dată când diplomaţi români care ocupă funcţii consulare la Chişinău sunt vizaţi de diferite scandaluri.

În vara lui 2007, consulul român la Chişinău de la acea dată, Alexandru Rus, a fost acuzat de autorităţile moldovene că ar fi luat mită în schimbul acordării de vize. El a fost chemat la Bucureşti şi nu a mai revenit apoi la post.

Un alt funcţionar din cadrul Consulatului român la Chişinău a fost acuzat, în iarna acestui an, de autorităţile moldovene, de implicare într-un caz de trafic de vize.

O serie de acuzaţii l-au vizat inclusiv pe fostul ambasador al României la Chişinău, Filip Teodorescu, după alegerile de la 5 aprilie. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a anunţat, la 8 aprilie, că Teodorescu, a fost declarat persona non-grata, el având 24 de ore la dispoziţie pentru a părăsi teritoriul moldovean. Aceeaşi măsură l-a vizat şi pe fostul ministru-consilier la Ambasada României la Chişinău, Ioan Gaborean.

La acea dată MAE a respins acuzaţiile potrivit cărora agenţi români s-ar afla în spatele violenţelor produse la Chişinău după alegeri şi a anunţat că nu va lua măsuri similare în cazul diplomaţilor moldoveni la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici