În câţi ani estimează Bill Gates că ne vom confrunta cu următoarea pandemie

  • Bill Gates susţine că lumea ar putea începe să se confrunte cu o pandemie de tipul COVID-19 la fiecare 20 de ani
  • În ultima sută de ani, cea mai puternică astfel pandemie a fost cea de gripă spaniolă, la începutul secolului 20
  • Bill Gates a spus pentru Financial Times că "epidemia de COVID-19 va fi cea mai mare încercare din viaţa unora"
9266 afișări
Imaginea articolului În câţi ani estimează Bill Gates că ne vom confrunta cu următoarea pandemie

În câţi ani estimează Bill Gates că ne vom confrunta cu următoarea pandemie. Miliardarul crede că frecvenţa erupţiilor va creşte

Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 67 de ani, fondator al Microsoft şi filantrop, este de părere că pandemiile ar putea căpăta frecvenţă. El crede că erupţii de genul COVID-19 ar putea apărea la fiecare 20 de ani. Bill Gates a avertizat de mai mulţi ani asupra posibilităţii izbucnirii unei astfel de pandemii. Gates a vorbit pentru Financial Times.
 
Bill Gates a afirmat că omenirea va plăti multe mii de miliarde din buzunarul propriu din cauza faptului că liderii săi nu au cheltuit mai puţin pentru a fi pregătiţi. El îi învinuieşte pe liderii politici că nu au fost prevăzători.
 
"Costurile unei pregătiri ar fi fost mult mai mici decât cele pe care le vom plăti acum. Oamenii realizează acum asta", a afirmat Bill Gates.
 
În 2015, în cadrul unei conferinţe, Bill Gates a avertizat că o pandemie ar putea ucide circa 30 de milioane de oameni într-un singur an, spunând că guvernele nu sunt pregătite pentru aşa ceva.
 
În luna februarie, Bill şi Melinda Gates au donat 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului. Banii au fost destinaţi cercetării pentru găsirea unui vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici