În timp ce se vota Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, Cioloş îl critica pe ministrul de la Educaţie/ Răspunsul lui Florin Cîţu: Avem o înţelegere

  • În timp ce în Parlament se vota Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, îl critica pe ministrul de la Educaţie, Sorin Cîmpeanu (PNL).
  • Răspunsul lui Florin Cîţu, noul şef al Guvernului de coaliţie PNL - USR PLUS - UDMR: Am convenit să nu comentăm
  • Sorin Cîmpeanu (PNL) a mai fost ministru la Educaţie, în unul dintre guvernele conduse de Victor Ponta, în 2014.
1719 afișări
Imaginea articolului În timp ce se vota Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, Cioloş îl critica pe ministrul de la Educaţie/ Răspunsul lui Florin Cîţu: Avem o înţelegere

În timp ce se votează Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, Cioloş critică ministrul de la Educaţie

În timp ce în Parlament se vota Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, îl critica pe ministrul de la Educaţie, Sorin Cîmpeanu (PNL).

Dacian Cioloş spune că îl cunoaşte pe Sorin Cîmpeanu şi are o nemulţumire în privinţa prezenţei sale în Guvernul Florin Cîţu.

„La fel ca o mare parte a societăţii civile, şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern – şi, la fel, mulţi colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România. Din păcate, am putut acţiona în structura guvernului doar proporţional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniştri ale partenerilor, aşa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS”, a scris, pe Facebook, Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS.

Acesta afirmă că USR PLUS nu va accepta „derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educaţie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”. Votul de învestire a noului Guvern de coaliţie avea loc miercuri seara în Parlament. 

 

Premierul Florin Cîţu, despre criticile lui Cioloş: Avem o înţelegere de a nu comenta

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, după ce a primit votul de încredere al Parlamentului cum se face că au venit deja critici chiar din partea partenerilor din coaliţie, după ce Dacian Cioloş a spus că nu înţelege propunerea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei.

Florin Cîţu a spus că nu ştie despre criticile lui Dacian Cioloş, dar că, în principiu, există o înţelegere, care, se pare că deja a fost încălcată.

„Eu ştiu că în coaliţie avem un o înţelegere de a nu comenta asupra candidaţilor altor formaţiuni politice. Nu am văzut declaraţiile”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat ce se întâmplă acum, după ce copreşedintele USR PLUS a încălcat înţelegerea, Florin Cîţu a spus că nu va discuta despre acest subiect până nu va vedea despre ce a fost vorba.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că va ava loc o discuţie în coaliţie după această ieşire a lui Dacian Cioloş.

„Aş prefera să nu comentez. Vom discuta aceste lucruri cu partenerii noştri. Eu cred că înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul, este necesară armonizarea poziţiilor, este necesară luarea unor decizii care să ne reprezinte în egală măsură”, a spus Orban.

Dan Barna a spus, despre postarea lui Dacian Cioloş, că nu ar trebui să intereseze „persoana” sau „istoricul”, ci faptul că priorităţile USR PLUS se regăsesc în programul de guvernare. În plus, Alianţa va avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

„Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul avem un program de guvernare în care priorităţile pe Educaţie ale USR PLUS se regăsesc într-o măsură importantă. Vom avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi programul de guvernare este de fapt strategia şi planul prin care acea reformă şi acea modernizare pe care o aşteptăm cu toţii poate să devină realitate”, a spus Barna, copreşedinte USR PLUS, alături de Cioloş.

În timp ce în Parlament se vota Guvernul PNL-USR PLUS – UDMR, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş a criticat ministrul de la Educaţie, Sorin Cîmpeanu.

„La fel ca o mare parte a societăţii civile, şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern – şi, la fel, mulţi colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România. Din păcate, am putut acţiona în structura guvernului doar proporţional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniştri ale partenerilor, aşa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS”, scrie, pe Facebook, Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS.

Acesta afirmă că USR PLUS nu va accepta „derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educaţie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”.

Sorin Cîmpeanu a mai fost ministru la Educaţie, în unul dintre guvernele conduse de Victor Ponta, în 2014.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici