- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (18.11.2019, 11:52)
- Nicolae Oprea
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Instanţa supremă va pronunţa peste două săptămâni decizia finală în dosarul Alinei Bica
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, luni, pentru două săptămâni, sentinţa finală în dosarul în care Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.
486 afişări

Instanţa supremă va pronunţa peste două săptămâni decizia finală în dosarul Alinei Bica
Preşedintele completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) le-a spus avocaţilor din dosar că au cinci zile pentru depunerea concluziilor şi au amânat pronunţarea „cel mai probabil peste două săptămâni”.
Potrivit ultimelor informaţii, Alina Bica s-ar afla tot în Costa Rica. Fostul procuror-şef DIICOT este în libertate începând din luna decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Miron Cozma, mesaj amenințător pentru Cîțu: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Nu ai cum să mă oprești!”
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 1 martie 2021. Peste 2.000 cazuri noi. La ATI, numerele sunt în continuă creştere. Bilanţ COVID-19
-
Protestele din Myanmar. Noi acuzaţii pentru Aung San Suu Kyi, mai mulţi ani de închisoare
-
Percheziţii la Opera din Iaşi. Beatrice Rancea, bănuită de delapidarea subvenţiilor de la Ministerul Culturii
Pe 19 martie 2019, Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (ÎCCJ) a decis admiterea contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei penale din iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care fostul procuror-şef DIICOT a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. Contestaţia în anulare, o cale extraordinară de atac, a fost făcută în baza deciziei Curţii Constituţionale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe 20 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, fiind acuzată de favorizarea făptuitorului, respectiv a lui Ovidiu Tender.
La începutul lunii octombrie, Elena Udrea a declarat, la Curtea de Apel Bucureşti, că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta şefă DIICOT Alina Bica, despre care a precizat că, din câte ştie, nu mai „calcă” în România.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe