Instanţa supremă va pronunţa peste două săptămâni decizia finală în dosarul Alinei Bica

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, luni, pentru două săptămâni, sentinţa finală în dosarul în care Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

494 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă va pronunţa peste două săptămâni decizia finală în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă va pronunţa peste două săptămâni decizia finală în dosarul Alinei Bica

Preşedintele completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) le-a spus avocaţilor din dosar că au cinci zile pentru depunerea concluziilor şi au amânat pronunţarea „cel mai probabil peste două săptămâni”.

Potrivit ultimelor informaţii, Alina Bica s-ar afla tot în Costa Rica. Fostul procuror-şef DIICOT este în libertate începând din luna decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 19 martie 2019, Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (ÎCCJ) a decis admiterea contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei penale din iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care fostul procuror-şef DIICOT a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului. Contestaţia în anulare, o cale extraordinară de atac, a fost făcută în baza deciziei Curţii Constituţionale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 20 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, fiind acuzată de favorizarea făptuitorului, respectiv a lui Ovidiu Tender.

La începutul lunii octombrie, Elena Udrea a declarat, la Curtea de Apel Bucureşti, că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta şefă DIICOT Alina Bica, despre care a precizat că, din câte ştie, nu mai „calcă” în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici