Întâlnire în trei, la Vila Lac 2. Premierul Tudose, discuţii cu liderii Coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe proiectul de buget pe 2018

Premierul Mihai Tudose are discuţii, la ora transmiterii acestei ştiri, cu preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, principalul subiect fiind proiectul de buget pe 2018, potrivit unor surse politice. Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au reunit, anterior într-o şedinţă la Palatul Parlamentului, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor dar au plecat fără să dea declaraţii presei.

1894 afișări
Imaginea articolului Întâlnire în trei, la Vila Lac 2. Premierul Tudose, discuţii cu liderii Coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe proiectul de buget pe 2018

Întâlnire în trei, la Vila Lac 2. Premierul Tudose, discuţii cu liderii Coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe proiectul de buget pe 2018

Sursele citate au declarat anterior , pentru MEDIAFAX, că şeful Executivului va discuta despre proiectul de buget pentru anul viitor, însă discuţiile nu vor avea loc la Parlament, acolo unde se desfăşoară deja şedinţa coaliţiei de guvernare.
 
Astfel, cei trei au convenit să se vadă la Vila Lac 2.
 
Discuţiile vin în contextul în care CExN al PSD a votat, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcţiile de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe să preia ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, şi Marius Nica să preia ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb. Premierul Tudose vrea discuţii separate cu liderii PSD-ALDE pe proiectul de buget

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE s-a reunit pentru a decide ce proiecte de lege urmează a fi iniţiate la nivelul Parlamentului, prin iniţiativă parlamentară, şi care revin Guvernului, urmând a fi asumate prin procedură guvernamentală, o decizie urmând a fi luată şi în privinţa legilor Justiţiei.

Şedinţa coaliţiei se suprapune practic, cu trimiterea, la Administraţia prezidenţială, a propunerilor privind noii miniştri de la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi.

Atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au precizat că nu vor participa la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbeasacă despre PSD", a fost mesajul preşedintelui PSD pentru şeful statului Klaus Iohannis.

Dacă preşedintele Iohannis va accepta toate propunerile şi va semna decretele de numire, ceremonia de depunere a jurământului de către cei trei noi miniştri ar putea avea loc chiar în cursul serii de luni. În cazul în care preşedintele va refuza una sau mai multe propuneri, social-democraţii vor fi nevoiţi să se reunească din nou în CExN şi să decidă calea de urmat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici