Întâlnirea "nocturnă" a lui Ponta cu Băsescu şi negocierile cu UDMR au stârnit revolta în PSD

Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan au declarat pentru gândul că se opun cooptării UDMR la guvernare şi că o decizie finală nu poate fi luată fără acordul Comitetului Executiv. În timp ce liderii din teritoriu sunt iritaţi de atitudinea avută în ultima săptămână de preşedintele PSD, Victor Ponta s-a retras pentru câteva zile alături de Liviu Dragnea la o partidă de vânătoare în judeţul Teleorman, susţin surse din PSD.

743 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea "nocturnă" a lui Ponta cu Băsescu şi negocierile cu UDMR au stârnit revolta în PSD

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Dacă America şi Europa ne bagă pe gât UDMR măcar să ştim de ce îi acceptăm, să ni se spună că de ei depind banii care vin din afară. Dacă nu este acesta motivul cooptării, atunci nu vreau ca UDMR să vină la guvernare. În lume este vorba de bani, dacă nu mai primim fonduri europene sau alţi bani, atunci înghit să vină UDMR la guvernare", a declarat pentru gândul primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Edilul susţine că în acest moment "PSD comunică prost cu electoratul care l-a ales" deoarece nu a explicat oamenilor de ce este nevoia ca UDMR să fie la guvernare, ce se întâmplă cu taxele locale şi de ce a fost nevoia de întâlnirea nocturnă Băsescu - Ponta - Antonescu.

"Voi veni la Bucureşti să vorbesc cu Liviu Dragnea să mă informez. Partidul comunică prost. Nu sunt împotriva întâlnirilor nocturne şi eu am multe întâlniri noaptea, dar oamenilor trebuie să li se explice. O femeie m-a certat pentru că PSD ia UDMR la guvernare. Mie nu mi-a spus nimeni care sunt motivele pentru care este nevoia de prezenţa UDMR la guvernare", a subliniat Radu Mazăre.

 "Cine a dat mandat conducerii USL să negocieze în secret cu UDMR? Suntem sus, la anul putem fi jos"

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră cooptarea guvernamentală a UDMR drept "o mare greşeală".

"Înţelegerea iniţială a fost făcută într-un context în care USL s-a temut că nu ia 50% plus unu din voturi, dar se vede foarte prost la electoratul care a votat USL. Nu are nicio justificare", a declarat pentru gândul Constantinescu.

Şeful CJ susţine că se va opune în Comitetul Executiv al PSD, cel care va decide forma de colaborare cu UDMR, acestei cooptări la guvernare.

"Eu am aflat din presă de negocierile cu UDMR, nu ne-a spus nimeni în forurile statutare. Nu cred că Ponta şi USL au comunicat cum trebuie cu organizaţiile teritoriale. De ce este nevoie de această colaborare cu UDMR pentru că nici măcare nu a fost votată în vreun Comitet Executiv. Trebuia să existe un mandat al unor for statutar pentru a negocia cu UDMR. Negocierile au fost făcute de liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu fără ştiinţa organizaţiilor sau acordul nostru. Este evident că toată lumea din România şi Transilvania s-au săturat de aceşti udemerişti. În viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv vom ridica această problemă, cine a dat mandat conducerii USL să negocieze în secret cu USL?", a adăugat social-democratul.

Citeşte mai multe despre revolta din PSD pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici