INTERVIU GÂNDUL. Antonescu vorbeşte pentru prima de ce nu s-a implicat în campania lui Klaus Iohannis şi care este viitorul său în PNL

Fostul preşedinte al PNL explică pentru prima dată după victoria lui Klaus Iohannis de ce nu s-a implicat în campania electorală a acestuia şi care este viitorul său în partid.

4678 afișări
Imaginea articolului INTERVIU GÂNDUL. Antonescu vorbeşte pentru prima de ce nu s-a implicat în campania lui Klaus Iohannis şi care este viitorul său în PNL

INTERVIU GÂNDUL. Antonescu vorbeşte pentru prima de ce nu s-a implicat în campania lui Klaus Iohannis şi care este viitorul său în PNL

În interviul acordat în exclusivitate pentru Gândul, Crin Antonescu a recunoscut că nu a crezut în victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţiale şi că nu s-a implicat în campania acestuia, deoarece nu a avut încredere în campania lui Iohannis şi nici în oamenii din jurul acestuia.

”Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţe cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general”, a declarat pentru gândul Crin Antonescu.

Liberalul a spus că l-a felicitat pe Iohannis după ce a câştigat prezidenţialele şi că s-a dovedit că are instinct bun atunci când l-a adus în partid.

”Mă bucur că Iohannis a câştigat, având în vedere în principal ceea ce înseamnă acest vot care l-a făcut preşedinte. Mă bucur că prin această iniţiativă pe care am avut-o, ea nu a fost privită cu foarte multă încântare în interiorul partidului la vremea respectivă, am dovedit un instinct bun”, a comentat Crin Antonescu.

Klaus Iohannis a devenit prezidenţiabilul PNL în urma votului din Delegaţia Permanentă a PNL din 21 iulie 2014, când l-a întrecut în competiţia internă pe Crin Antonescu. 

INTERVIUL ACORDAT DE CRIN ANTONESCU PENTRU GÂNDUL

Cum vedeţi rezultatul alegerilor prezidenţiale? Vă aşteptaţi să câştige Klaus Iohannis şi să piardă Victor Ponta?

Nu excludeam posibilitatea, deşi o consideram mică, ca domnul Iohannis să câştige, dar nu mă aşteptam. Am curajul să spun că nu se aştepta nimeni la ceva mult mai amplu decât victoria unui candidat, ceva care s-a întâmplat duminica trecută. A fost, cum am putut vedea toţi, nu o victorie neaşteptată, ci un adevărat seism electoral, fapt pentru care consider aceste alegeri prezidenţiale nişte alegeri istorice. Ele marchează mutaţii în societate, care pot fi calificate astfel.

Dvs ce veţi face în continuare, nu v-aţi implicat în campania electorală a lui Klaus Iohannis?

Nu m-am implicat în mod direct în calitate de susţinător direct al lui Klaus Iohannis pentru că am avut motive foarte concrete în raport cu candidatul Klaus Iohannis: campania pe care acesta a făcut-o şi mulţi dintre oamenii pe care i-a avut alături în această campanie. Atât cât îmi stătea la îndemână m-am implicat prin mesaje foarte clare împotriva tuturor minciunilor pe care le-a livrat cu vârf şi îndesat în această perioadă prin intermediul candidatului său Victor Ponta şi mai ales prin intermediul trupelor sale de propagandă.

Ce veţi face în relaţia cu PNL?

Singurul lucru pe care îl pot spune cu certitudine, de fapt să vi-l reamintesc, pentru că văd că nu doresc oamenii de presă şi analiştii să ia act de el, este că nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţe cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general.

Veţi rămâne în politică, veţi candida pentru un nou mandat de parlamentar în 2016?

Asta nu ştiu, în general cred că lucrurile pe care le-am făcut în politică, indiferent cum sunt ele interpretate, sunt destule, au fost acţiuni, decizii, poziţii, fapte pe care le-am făcut întotdeauna, de la prima până la ultima, dacă nu cu inspiraţie, cu convingerea că este lucrul de făcut, că este lucrul corect de făcut. Cred pe de altă parte că este nevoie de figuri mai proaspete, nu neapărat oameni fără nicio experienţă politică, figuri mai proaspete, figuri care nu au intrat în conştiinţa publică în ultimii douăzeci de ani de politică.

Citeşte continuarea interviului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici