Iohannis: Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, moştenirea sa politică va rămâne

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit anunţul morţii preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, cu ”profundă durere şi tristeţe”, Iohannis afirmând că, deşi călătoria lui Quintus s-a încheiat, moştenirea sa politică va supravieţui.

343 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, moştenirea sa politică va rămâne

Iohannis: Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, moştenirea sa politică va rămâne

„Ne-am despărţit astăzi de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat şi pe care l-a servit fără încetare. Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viaţa noastră publică, dar mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României evocă şi personalitatea echilibrată a liderului liberal. ”Aşa a fost domnul Quintus şi aşa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanţe.

Mircea Ionescu-Quintus a murit, vineri, la vârsta de 100 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici