Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Încă se discută, încă se negociază

Încă se discută, încă se negociază, spune Klaus Iohannis despre aderarea României la Schengen pe 8 decembrie. „În condiţiile în care deciziile referitoare la România şi la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice”, arată Iohannis despre o posibilă decuplare.

1111 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Încă se discută, încă se negociază

Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Încă se discută, încă se negociază

„Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri. Încă se discută pe textul acelei decizii şi noi suntem angajaţi să stăm hotărâţi până în ultimul moment şi să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, spune Klaus Iohannis despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

Întrebat despre poziţia Austriei, şeful statului a spus: „Încă se discută şi se negociază. Nu ne vom opri din discutat şi negociat până în ultimul moment”.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat dacă România ar putea fi decuplată de Bulgaria.

„În condiţiile în care deciziile referitoare la România şi la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie care este convenabilă pentru ambele părţi. O decuplare este, sigur, o chestiune care s-a mai discutat. Speranţa mea e să avem o decizie pozitivă şi să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, încheie Klaus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici