Iohannis, despre Coldea: Nu există din partea mea sau a lui Hellvig o intenţie de schimbare bruscă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Digi 24, despre o posibilă schimbare din funcţie a actualului director adjunct al SRI, Florian Coldea, că nu există, cel puţin din partea sa sau a celui propus pentru şefia Serviciului, Eduard Hellvig, o ”intenţie de schimbare bruscă”.

925 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Coldea: Nu există din partea mea sau a lui Hellvig o intenţie de schimbare bruscă

Florian Coldea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat ce se va întâmpla cu Florian Coldea, adjunctul SRI care a asigurat interimatul la conducerea Serviciului, după nominaliarea lui Eduard Hellvig, preşedintele Iohannis a precizat că acesta este adjunct al SRI şi rămâne adjunct.

”Nu există, cel puţin din partea mea sau a lui Helvig o intenţie de schimbare bruscă. Nici măcar nu am discutat această chestiune”, a arătat Klaus Iohannis la Digi24.

Preşedintele a fost întrebat şi dacă i-a cerut demisia fostului director al SRI, George Maior, sau dacă a fost din proprie iniţiativă.

”Eu vă spun la fel de sincer că şi-a scris demisia, mi-a înaintat-o şi am acceptat-o”, a susţinut Iohannis, care a precizat că s-a întâlnit cu George Maior şi au discutat, după care i-a spus că îşi depune demisia.

Cum să cer cuiva o demisie? Demisia se face, se scrie sau nu, este un act unilateral de voinţă”, a mai spus Iohannis.

Fostul lider PMP Elena Udrea anunţa, în 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa.

Udrea preciza că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Udrea declara atunci, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

În acelaşi interviu, Elena Udrea afirma că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, pentru a-şi finanţa televiziunea.

Udrea mai spunea că Sebastian Ghiţă i-a spus că Florian Coldea că o urăşte. "La o cafea cu domnul Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde - la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, domnul Sebastian Ghiţă, un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu domnul Florian Coldea, mi-a spus că domnul Coldea mă urăşte. Am întrebat de ce şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public, dar bineînteles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte", susţinea Udrea.

Ulterior, în 3 februarie, Elena Udrea spunea, după ce a fost la Secţia 2 Poliţie, că a cerut o întâlnire cu cei de la SRI şi că este dispusă să meargă în orice moment la DNA pentru a da o declaraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici