Video Iohannis: Eu voi face propunerile de miniştri

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în eventualitatea în care va fi desemnat prim ministru, va face personal nominalizările pentru funcţiile de miniştri, după ce se va consulta, însă, cu formaţiunile politice care l-au propus şi care îl sprijină.

74 afișări

"Primul ministru desemnează miniştrii, însă nu am degând să fac nominalizări fără consultarea tuturor formaţiunilor care doresc să mă sprijine. Eu voi face propunerile de miniştri", a spus Iohannis, întrebat dacă deciziile privind componenţa viitorului său Cabinet, în eventualitatea în care va fi desemnat pentru funcţia de premier, îi vor aparţine sau vor fi impuse de partidele care-l propun.

Iohannis a evitat însă avansarea vreunui nume.

Întrebat dacă guvernul pe care ar urma să îl conducă va fi unul de tehnocraţi sau unul politic, el a răspuns că în cadrul discuţiei de miercuri nu s-a intrat în aceste detalii. "Aceste chestiuni vor fi discutatate în măsura în care va exista o desemnare", a spus edilul Sibiului.

"Varianta optimă este un guvern de tehnocraţi", a spus totuşi Iohannis, spunând şi că, în opinia sa, ar fi necesară o reorganizare a portofoliilor, în sensul unui guvern "mai mic".

Întrebat despre limitetele temporale ale mandatului, Iohannis a răspuns că s-a convenit ca, în măsura în care va fi desemnat, să aibă "clar" un mandat până după alegerile prezidenţiale, după care "performanţa guvernului, a unui posibil guvern, va fi evaluată".

Pe de altă parte el a subliniat că este un candidat independent, dar în niciun caz apolitic.

"Eu sunt independent faţă de partidele politice, dar nu pot spune că sunt apolitic. În politică se pot face înţelegeri, dar sunt situaţii în care înţelegerile probabil nu ar fi cea mai bună soluţie. Ne-am înţeles, şi acestă chestiune a fost consensuală, ca în situaţia în care voi fi desemnat, şi voi deveni prim-ministru să avem o discuţie în aceeaşi formaţiune după ce se va cunoaşte cine va fi preşedintele României în urma alegerilor", a mai spus primarul Sibiului.

Iohannis a mai precizat că, deşi s-a gândit atât la structura Guvernului cât şi la eventuale persoane care să ocupe funcţii de miniştri, nu va vehicula nicio variantă înainte de a fi desemnat de preşedinte pentru a forma un nou Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici