Iohannis: mă aştept ca România să intre cu drepturi depline în Schengen în 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi seară, că se aşteaaptă ca România să intre cu drepturi depline în spaţiul Schengen în 2023, după discuţiile avute pe această temă la reuniunea Consiliului European.

437 afișări
Imaginea articolului Iohannis: mă aştept ca România să intre cu drepturi depline în Schengen în 2023

Preşedintele a spus că au fost făcuţi paşi importanţi în direcţia bună, dar că sunt probleme care trebuiesc rezolvate, iar în 2023 procesul va fi încheiat cu rezultate pozitive pentru România şi Bulgaria.

Iohannis a amintit de rezultatele României ca ţară aflată în prima linie în contextul războiului din Ucraina, precum şi de faptul că prin România au fost transportate cea mai mare parte a bunurilor ucrainene spre pieţele lumii. „Asteptăm semne de solidaritate din partea UE”, a spus preşedintele, o confirmare fiind premirea în Schengen, „şi nu am fost contrazis de nimeni”.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că nu a fost discutat un calendar concret al aderării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici