Iohannis: Probabil vom avea reaşezări în plan politic

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că probabil vor exista "reaşezări în plan politic", spunând că alianţele electorale se fac pentru a obţine un procent mare la alegeri, dar după scrutin alianţele politice "au scopul de a garanta o guvernare".

25 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Probabil vom avea reaşezări în plan politic

Iohannis: Probabil vom avea reaşezări în plan politic; alianţele se fac acum să garanteze guvernarea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce variantă de Guvern vede pentru viitor, Iohannis a spus că este "destul de greu de evaluat".

"Probabil vom avea reaşezări în plan politic, dar cred că va dura câteva zile până când echipele de negocieri vor ajunge la primele concluzii pe care le vor face publice", a spus el.

Iohannis a declarat că este sigur că se vor face alianţe post-electorale, care pot fi diferite de cele făcute în campania electorală.

"Alianţele electorale sunt făcute cu scopul de a obţine un procent cât mai mare în alegeri. Alianţele politice de după alegeri au scopul de a garanta o guvernare. Vom vedea", a spus el.

Iohannis a fost întrebat cum vede viitorul politic al lui Mircea Geoană, el spunând că "perdantul" nu trebuie să primească neapărat o altă poziţie în partid.

"Este clar că vor avea loc discuţii, nu numai la PSD, dar în toate partidele. Nu cred însă că vor exista schimbări spectaculoase în viitorul apropiat. Aşa este într-o cursă electorală, unul câştigă, altul pierde. Asta nu înseamnă că perdantul trebuie neapărat să primească altă poziţie în partid", a afirmat primarul Sibiului.

Iohannis a spus că nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate, dar că nu crede că structura Parlamentului va fi mult diferită de cea de acum, lucru confirmat şi de sondajele din campania electorală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici