Iohannis: România beneficiază de garanţii de securitate şi protecţie ca niciodată în istoria sa

România beneficiază de garanţii de securitate şi protecţie ca niciodată în istoria sa, a spus duminică preşedintele Klaus Iohannis, adresându-se militarilor NATO prezenţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

901 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România beneficiază de garanţii de securitate şi protecţie ca niciodată în istoria sa

Iohannis a spus că prezenţa militarilor NATO pe teritoriul României reprezintă expresia cea mai concretă a coeziunii şi unităţii aliate.

„Faptul că dumneavoastră sunteţi aici le va da românilor şi mai multă încredere că, indiferent de evoluţiile din perioada următoare, România beneficiază de garanţii de securitate şi de protecţie ca niciodată în istoria sa. Alături de colegii voştri, militarii români, sunteţi scutul de apărare a valorilor euroatlantice care ne unesc şi ne inspiră: democraţia, respectarea drepturilor omului şi statul de drept. Împreună, uniţi, vom apăra aceste principii şi valori”, a spus şeful statului.

El le-a urat militarilor succes în activităţile de pregătire şi în misiunile pe care le vor îndeplini. Mesajul a fost transmis de preşedinte în limbile română, engleză, franceză, germană şi italiană.

Iohannis a amintit că România îşi va consolida propria capacitate de apărare prin creşterea cheltuielilor militare de la 2% din PIB, cât sunt în prezent, la 2,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici