Iohannis spune că va pleca dacă guvernul său nu va funcţiona

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că "şansa de eşec a unui posibil guvern" condus de el este mică, dar că trebuie ţinut cont de ea, astfel că dacă "întreaga construcţie" nu va funcţiona, el va pleca.

17 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că va pleca dacă guvernul său nu va funcţiona

Iohannis spune că va pleca dacă guvernul său nu va funcţiona (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Încă nu a încercat nimeni o astfel de construcţie în România, un guvern politic cu un premier independent. În general în lume se încearcă foarte rar astfel de combinaţii, or într-o democraţie tânără cum este a noastră sigur că este un proiect foarte interesant. Eu cred în el, cred că are şanse de reuşită, dar nimeni nu poate să garanteze că funcţionează", a spus, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

El a menţionat că i se pare natural ca dacă guvernarea nu funcţionează să existe o cale de ieşire.

"Or, în cazul în care după un timp relativ scurt, de câteva luni, ne dăm seama că nu funcţionează, mi se pare un lucru natural să existe o cale de ieşire care nu produce noi crize secundare", a afirmat el.

Iohannis a spus că ar putea să demisioneze de la Primăria Sibiului, să meargă la Guvern şi după trei luni să plece şi de acolo, dar în acest caz Sibiul ar fi aruncat într-o campanie electorală care ar "consuma şi nervi, şi bani şi alte resurse" şi el s-ar întoarce să privească "de la distanţă" ceea ce se întâmplă în Sibiu, în condiţiile în care a fost votat de peste 80 la sută dintre sibieni.

"Cred că şansa de eşec a unui posibil guvern condus de mine este mică, dar cred că este bine să ţinem cont şi de această variantă", a declarat Klaus Iohannis.

El a adăugat că se concentrează pe ceea ce ar trebui făcut să se reuşească, mai puţin pe varianta de ieşire.

"Dacă întreaga construcţie nu funcţionează, sigur voi pleca de acolo", a spus Iohannis, precizând că a nu funcţiona înseamnă să nu poată fi rezolvate probleme cu care se confruntă ţara sau să apară divergenţe ireconciliabile între partidele care îl susţin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici