Iohannis: Voi cere ca în 6 luni să fie elaborată legea pentru vot electronic şi prin corespondenţă

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că în cazul alegerii sale în funcţia de şef al statului va cere elaborarea în termen de şase luni a legislaţiei privind votul prin corespondenţă şi votul electronic, după ce Guvernul Ponta "i-a supus la umilinţe" pe cei din diaspora.

1608 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Voi cere ca în 6 luni să fie elaborată legea pentru vot electronic şi prin corespondenţă

Iohannis: Voi cere ca în 6 luni să fie elaborată legea pentru vot electronic şi prin corespondenţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Iohannis a prezentat în conferinţă de presă un colaj video cu imagini cu protestele din diaspora. Filmul a fost proiectat pe un ecran, în spatele pupitrului de la care Iohannis şi-a susţinut conferinţa.

"Asta a fost ziua votului organizată a la Victor Ponta. Aşa va arăta tot anul 2015, ca ziua votului. Dezordine, haos, lipsă de respect pentru cetăţeni, pentru că Guvernul în continuare refuză să vină cu bugetul pentru 2015 să ne arate cum vrea să acopere pomenile electorale, toate promisiunile făcute cetăţenilor acum în prag de alegeri", a spus liderul PNL, după ce a vizionat filmul împreună cu jurnaliştii prezenţi la conferinţă.

El a susţinut că "sunt încălcate principiile democratice" deoarece pentru mii de români din străinătate dreptul la vot "a fost încălcat".

"România nu poate să arate în faţa Europei ca o ţară în care cetăţenii săi sunt bruscaţi în ambasade, nu sunt lăsaţi să voteze. Este foarte regretabil că Guvernul României a reuşit să ne facă de râs, să ne facă de minune în faţa străinătăţii. Mândria de a fi român nu trebuie folosit ca slogan şi scris pe bannere şi pereţi. Trebuie să fie o atitudine faţă de proprii cetăţeni", a mai spus Iohannis.

El a menţionat că aşteaptă de la premierul Victor Ponta "fapte" şi nu conferinţe de presă, care trebuie să-i demită pe cei care i-au "supus pe românii din diapora la asemenea umilinţe".

Prezidenţiabilul ACL a menţionat că în calitate de şef al statului va solicita partidelor politice ca în timp de şase luni să elaboreze legislaţia pentru votul prin corespondenţă şi votul electronic. "Este inadmisibil să continuăm în acest fel procesul electoral în România. Nu mai suntem la începutul anilor 90, suntem în secolul 21, să ne comportăm ca atare. Nu vreau să mai avem niciodată o astfel de situaţie că românii nu pot vota pentru că Guvernul este inacapabil să organizeze calumea ziua votului", a mai spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici