Ion Cristoiu despre scandalul Cîţu-Voiculescu: Avem de-a face cu un conflict de viziune politică şi din cauza asta este fără ieşire

  • Ion Cristoiu: Vlad Voiculescu nu va pleca din Guvernul Cîţu, nu are cum. (...) Ei sunt la semisinucidere cu trimiterea Corpului de Control. Să-i ceri demisia pentru ce? O bătălie politică se dă pe o scenă, în faţa publicului şi publicul zice "da, de ce să plece, că vă vaccinaţi voi la Lehliu, numai între voi, cu neamuri?"
  • Ion Cristoiu: Lipseşte răspunsul la o singură întrebare: cum a izbucnit incendiul. (…) Ei vorbesc de un incendiu care îmi lasă impresia că a izbucnit din uşi, din ferestre… este ceva dubios Nu au predat celor de la Petroşani nicio probă.E acel gen de eveniment în care se ascund urmele.
  • Ion Cristoiu: Eu cred, şi viaţa o să mă confirme, că în interiorul Jandarmeriei, chiar la nivel de conducere, unul sau doi au fost de-ai lor, au avut misiune să bată protestarii ca să dea prost PSD. Aţi înţeles?
3407 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu despre scandalul Cîţu-Voiculescu: Avem de-a face cu un conflict de viziune politică şi din cauza asta este fără ieşire

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul izbucnit în coaliţie pe tema transparentizării datelor privind testările şi vaccinările nu este un conflict minor, ci unul de viziune politică, în urma căruia, cel puţin la nivelul opiniei publice, învingătorul este ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

“Nu este un conflict minor (…) Avem de-a face cu un conflict de viziune politică şi din cauza asta este fără ieşire. Cu cât transparenţa este mai mare, cu atât societatea e mai civilizată, mai democratică.  Transparenţa înseamnă că nici nu ai nevoie de intermediari, digitalizezi şi pui totul pe internet. Şi atunci orice cetăţean ştie şi în cazul unui primar cât a cheltuit”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că a existat un interes pentru ca datele privind testările şi vaccinările să fie publicate în ansamblu, şi nu defalcat, pe judeţe.

“Avem două chestiuni. Testările şi vaccinarea. De ce ceream noi cât mai multe date? Pentru că dacă le dai pe judeţe, atunci poţi să vezi că un judeţ e pe verde pentru că nu face testări, un alt judeţ e pe roşu pentru că face.(...) Ei le-au dat global, au făcut una dintre cele mai secrete instituţii din istoria postdecembristă. Acel Grup de comunicare strategică, nici măcar din cine e alcătuit, eu am obţinut pe surse (...) era atât de secret pentru că dădea posibilitatea de manipulare (...) Când dai datele în ansamblu, nu pe judeţe, poţi să umbli la ele, pentru că nu ai cum să verifici (...) E foarte greu să vezi unde s-a falsificat. A doua cauză pentru care nu au dezvăluit cine e în acest grup era faptul că nu voiau să răspundă. Pentru că în momentul în care eu aflam cine e în grup şi manipulează, îi atacam la persoane, nu grupul în general”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că exagerarea pericolului pandemiei a avut ca scop protejarea afacerilor celor implicaţi şi protejaţi de regim.

“Încep să fiu tot mai convins că am avut o exagerare de proporţii a pericolului, nu atât pentru dictatură, cât pentru a justifica afacerile. Exagerând pericolul, nimeni nu a îndrăznit să întrebe cât a costat. (...) Pandemia şi vaccinarea au fost nişte domenii care au creat cele mai mari afaceri din România”, a subliniat publicistul.

În opinia sa, USR a câştigat în faţa PNL acest meci al transparenţei în ochii publicului, chiar şi în ciuda acuzaţiilor că ministerul Sănătăţii ar fi publicat ilegal datele despre testări şi vaccinări.

“Vlad  Voiculescu şi-a justificat operaţiunea de transparentizare invocând politica USR de transparenţă cu care a venit la guvernare. În acest moment, tot ce a făcut el, chiar şi ce este acuzat ca ilegal, în ochii opiniei publice, are justificare. (...) Programul USR de transparenţă este incompatibil cu politica PNL. (...) În ochii electoratului de dreapta şi în ochii opiniei publice a câştigat (...). În bătălia pentru electoratul de dreapta, Vlad Voiculescu a marcat un gol. Păi tu la PNL vii şi spui că-l controlezi, eşti nebun? Primul lucru pe care-l faci, dacă eşti minim inteligent, taci (...) Păi tu ataci adversarul pe terenul lui? Nu ştiu de ce a făcut-o, dar e clar că el a vârât gol”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că Vlad Voiculescu nu va pleca din Guvern şi susţine că, pentru a face faţă bătăliei cu USRPLUS, actuala conducere a PNL trebuie înlocuită.

“Vlad Voiculescu nu va pleca din Guvernul Cîţu, nu are cum. (...) Ei sunt la semisinucidere cu trimiterea Corpului de Control. Să-i ceri demisia pentru ce? O bătălie politică se dă pe o scenă, în faţa publicului şi publicul zice <da de ce să plece, că vă vaccinaţi voi la Lehliu numai între voi, cu neamuri?>. Conflictul nr 1 în România nu este între PSD şi coaliţia de guvernare, este între USR şi PNL pentru acelaşi electorat. Deocamdată USRPLUS îi mănâncă în faţa propriului electorat. Ei trebuie să se schimbe. Cu actuala conducere a PNL, rămân la fel”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că, dacă nu-şi va schimba conducerea, PNL ar putea face o greşeală capitală din dorinţa de a-şi proteja afacerile de USRPLUS, şi anume instalarea unui guvern minoritar, susţinut de PSD în Parlament.

“Profeţia este că la un moment dat ei vor face o greşeală capitală în frunte cu Klaus Iohannis. Demnitarii USRPLUS le vor strica toate afacerile (...) Şi-atunci spre toamnă, am înţeles, ei vor merge pe guvern minoritar sprijinit de PSD. Ceea ce ar fi o catastrofă şi pentru PNL, dar şi pentru PSD. Singura soluţie este schimbarea conducerii PNL şi venirea în fruntea partidului a unor reformişti care să încerce să scoată partidul din pesedism, să-l transforme dintr-un partid vechi într-unul modern”, a conchis publicistul.

 

Ion Cristoiu, despre raportul privind incendiul de la Balş: Nu au predat celor de la Petroşani nicio probă. E acel gen de eveniment în care se ascund urmele.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că raportul Corpului de Control al premierului privind incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală nu spune unde a izbucnit focul, creând falsa impresie că acesta a pornit de peste tot.

“Lipseşte răspunsul la o singură întrebare: cum a izbucnit incendiul. Este un document halucinant. Orice raport începe cu în ziua cutare a avut un incendiu care a pornit de la… şi raportul se învârte în jurul de unde a pornit (…) Ei vorbesc de un incendiu care îmi lasă impresia că a izbucnit din uşi, din ferestre… este ceva dubios. Orice pompier din lumea asta învaţă la şcoală să descopere sursa unui incendiu”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu susţine că nici acum autorităţile responsabile nu au trimis probe la Instituitul INSEMEX Petroşani pentru realizarea expertizei tehnice.

“Faptul că au trecut două luni şi ceva şi nu ni se spune de unde a pornit… Am înţeles că nici nu au dat probe Institutului de la Petroşani. Nu vreau să cad în teoria conspiraţiilor, dar acolo e ceva în neregulă (…) Faţă de Colectiv nu e ceva în neregulă că niciunul dintre neamurile ălora arşi nu a venit să bocească la televizor? (…) Cum să faci un asemenea raport? Niciuna dintre nereguli nu explică de unde a pornit incendiul, că poate a fost o mână criminală (…) Nu au predat celor de la Petroşani nicio probă. Nu ştiu de ce. E acel gen de eveniment în care se ascund urmele”, a subliniat publicistul.

 

Ion Cristoiu, despre Dosarul 10 august: În interiorul Jandarmeriei, unul sau doi au fost de-ai lor. Au avut misiune să bată protestarii ca să dea prost PSD

Publicistul Ion Cristoiu face o scurtă cronologie a parcursului dosarului 10 august pentru a arăta că preşedintele Iohannis a blocat dosarul şi nu a dorit trimiterea acestuia în judecată.

“Motivarea clasării confirmă ipoteza mea dinainte (…) Klaus Iohannis este factorul care a blocat dosarul. (…) Dosarul a ajuns pe 11 august dimineaţa la un userist, Pârlog, de la Parchetul Militar Bucureşti. Normal era să înceapă ei ancheta. Brusc, dosarul este cerut la Parchetul General, adică la Augustin Lazăr, (…) a nimerit unde nu trebuie. Şi ca să i se piardă urma, l-a luat DIICOT. Sub comanda Giorgianei Hosu, el a fost clasat, a apărut scandalul creat tot de USR, şi-atunci aceeaşi procuroare, aceeaşi şefă care a coordonat clasarea, a cerut redeschiderea dosarului. Dar dosarul era fals din start”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu remarcă spaima de un eventual proces şi este sigur că în interiorul forţelor de ordine au existat provocatori, special pregătiţi să exagereze, pentru a pune pe seama  PSD violenţele din 10 august 2018.

“Observaţi că ei evită să-i trimită în judecată, nu să-i condamne (…) Undeva e o spaimă de proces, ceva e în neregulă. Eu cred, şi viaţa o să mă confirme, că în interiorul Jandarmeriei, chiar la nivel de conducere, unul sau doi au fost de-ai lor, au avut misiune să bată protestarii ca să dea prost PSD. Aţi înţeles? De ce au bătut jandarmii nişte turişti israelieni dintr-un taxi? De regulă, la asemenea diversiuni, ai în organelle de represiune unul care provoacă din astea (…) Cum a picat? A picat în defavoarea PSD. (…) Care era problema dacă ajungea în instanţă? Înseamnă că undeva a fost o convenţie că nici nu ajung în instanţă. Eu sunt sigur că în interiorul forţelor de ordine au existat provocatori, tipi special făcuţi să exagereze, dar în numele PSD”, a mai spus publicistul.

 

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de copreşedintele USRPLUS, Dacian Cioloş, iar ultimul de proprietarul Mobexpert, Dan Şucu.

Locul 5- Dan Şucu, proprietarul Mobexpert

“Dan Şucu, pe care l-am avut invitat la un interviu ce va fi difuzat duminică, de la ora 20.00. Pe mine m-a fascinat pentru că una din teme au fost efectele pandemiei asupra comportamentului clientului, dispar anumite mobile, dispar anumite preocupări. El mi-a spus în final, şi l-a confirmat şi domnul Adrian Mihai de la Fan Courier, şi anume că partidul cel mai mare din România este birocraţia. Deci oamenii de afaceri se confruntă cu o birocraţie înspăimântătoare. Dl. Şucu spune că este o birocraţie care scapă şi oricărui control de partid”.

Locul 4- Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

“Dl. Marcel Ciolacu a spus încă o dată că nu va vota planul UE dacă Guvernul nu vine să prezinte acest plan de rezilienţă şi redresare în Parlament. V-am spus data trecută că va ceda. Deja a anunţat astăzi. Nu a mai reluat tema că nu mai votează, a zis că fac ei un plan. V-am spus că vor vota? Normal, ei trebuia să rămână pe poziţii. S-a temut că o să înceapă o campanie… PSD e un partid muribund, şi cum a spus Adrian Năstase, fac profeţia asta, în coasta lui, până în 2024 va creşte un USRPLUS pe stânga”.

Locul 3 – Diana Şoşoacă, senator independent

“Diana Şoşoacă, care nu ştiu ce mai face. Cred că exagerează, cred că nu are cine să o tragă de mânecă. Când eşti într-o ureche şi vrei să joci teatrul ăsta e o anumită dozare. Cred că ei nu i-a spus nimeni, dar nu cred că mai ascultă de cineva, că această permanentă provocare, la un moment dat începe să erodeze imaginea. Ea joacă un teatru, dar a început să creadă în rolul pe care îl joacă. Un actor  poate să-l joace pe Hamlet, dar acasă nu e Hamlet. Poţi să-l joci pe Othelo, dar nu te duci acasă să-ţi sugrumi nevasta. Ea începe să intre în acest joc şi începe să se consume mult. Deja ea compromite tema restricţiilor de Paşti de pe acum, spunând şi ameninţând”.

Locul 2- Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

“La interviul pe care mi l-a acordat am discutat relaţia dintre ministerul său şi cel al Sănătăţii pe anumite ordine. Este unul dintre miniştrii care se bate pentru domeniul lui. El a reuşit uneori să şi câştige. Toate celelalte ministere în raport cu Ministerul Sănătăţii sunt de acord din start cu restricţiile, făcând pagube propriului domeniu”.

Locul 1 – Dacian Cioloş, copreşedinte USRPLUS

“Pentru că a fost din start decis să-l sprijine pe Vlad Voiculescu. Barna a mai ezitat. Dacă există o bătălie între USR şi PLUS, şi există, PLUS a câştigat foarte mult. Momentul Vlad Voiculescu este un moment istoric, este momentul în care începe vizibila cădere a PNL în raport cu USR. Au câştigat acum şi au câştigat pe prostia adversarului. Cum să vii să spui că e breşă de securitate? Este greşeala lui Florin Cîţu”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici