Ion Iliescu, huiduit şi apostrofat de revoluţionari în faţa sediului PSD

Fostul şef de stat Ion Iliescu a fost huiduit şi apostrofat de un grup de revoluţionari aflaţi, luni, în faţa sediului central al PSD, care i-au cerut demiterea secretarului de stat Sorin Meşter şi rezolvarea situaţiei revoluţionarilor.

1532 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu, huiduit şi apostrofat de revoluţionari în faţa sediului PSD

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Revoluţionarii s-au strâns luni dimineaţă în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff, pentru a protesta în paralel cu şedinţa săptămânală a conducerii PSD.

Ei au scandat "Jos Iliescu!", "PSD fără Iliescu!" şi au cerut ca un reprezentant al conducerii partidului să vină la discuţii.

Iliescu a venit la şedinţa PSD programată luni dimineaţă, dar a folosit intrarea din spatele sediului, în condiţiile în care revoluţionarii scandau în faţă.

După zece minute de la sosire, Iliescu a ieşit din sesiul PSD şi a mers în mijlocul revoluţionarilor, care l-au huiduit şi apostrofat.

"Nu se poate să vă bateţi joc de noi! Ce suntem, câini? Am ajuns milogi!", i-au spus revoluţionarii lui Iliescu. Ei i-au mai spus că îşi doresc recăpătarea drepturilor luate abuziv.

Fostul şef de stat le-a spus revoluţionarilor că fostul premier Emil Boc a eliminat aceste drepturi.

"Acum Guvernul caută soluţii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an", le-a spus Iliescu protestatarilor.

"Nu ne interesează pe noi, domnul preşedinte", i-au replicat aceştia.

"Băi, vă interesează sau nu, este un calcul", le-a spus Iliescu. "Meşter caută soluţii. Cine vă incită împotriva lui Meşter? Este singurul om care caută soluţii cu corectitudine. El a început să discute cu asociaţiile. Tu îmi spui mie? Eu discut cu el concret", a spus Iliescu.

El le-a spus revoluţionarilor că sunt incitaţi împotriva lui Meşter.

"Măi, asta e o porcărie ceea ce faceţi voi", le-a mai spus Iliescu.

După circa 25 de minute de discuţii aprinse cu revoluţionarii, Iliescu s-a retras în sediul PSD, aceştia continuând să scandeze împotriva PSD şi a USL, reproşându-le faptul că, de când au venit la putere, nu au rezolvat situaţia revoluţionarilor.

Iliescu: Cutean a fost un om corect, Mărieş l-a băgat la închisoare

Fostul şef de stat Ion Iliescu a susţinut, luni, în faţa revoluţionarilor care îl huiduiau şi apostrofau la sediul PSD, că Emilian Cutean a fost un om corect şi că acesta a fost băgat la închisoare de către Doru Mărieş.

"Emil Cutean a fost un om corect. El (Sorin Meşter - n.r ) i-a cerut lui Cutean să vină să descifreze nişte lucruri", le-a spus Iliescu revoluţionarilor care i-au reproşat faptul că Emil Cutean nu are ce să caute, fiind acum deţinut, în procedura de evaluare şi documentare.

"E vinovat, e deţinut?", a fost întrebat Iliescu, el admiţând că Emil Cutean a fost închis, fiind găsit vinovat de instanţă.

"Este. A cerut o perioadă ca să lucreze pe documente", le-a spus Iliescu revoluţionarilor.

"Ce să lucreze, ăla din puşcărie, de ce să lucreze?", i-au replicat revoluţionarii.

"Ce aveţi voi mă cu Cutean? Ce v-a făcut Cutean? Ce a făcut? Nu v-a făcut nimic rău Cutean. Mărieş l-a băgat la închisoare, ca să ştiţi. Mărieş. Voi sunteţi oamenii lui Mărieş? Atunci de ce preluaţi nişte formule promovate de el?", le-a spus la rândul său Iliescu.

În februarie, fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici