IPP către Kelemen: Dezbaterea de vineri seară este un eveniment privat

Directorul IPP, Adrian Moraru, i-a transmis candidatului UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, că dezbaterea organizată vineri la Palatul Parlamentului este "un eveniment privat".

19 afișări
Imaginea articolului IPP către Kelemen: Dezbaterea de vineri seară este un eveniment privat

IPP către Kelemen: Dezbaterea de vineri seară este un eveniment privat (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Este un eveniment privat, noi ne-am uitat pe sondajele de opinie şi i-am invitat la această dezbatere pe primii trei. Cred că orice persoană doreşte să vadă o dezbatere între aceşti candidaţi", a declarat agenţiei MEDIAFAX Adrian Moraru, referindu-se la solicitarea lui Kelemen Hunor de a participa şi el la dezbatere.

El a mai spus că nu a fost contactat de staff-ul niciunui alt candidat. "Dar, oricum, să mă contacteze astăzi la această oră este prea târziu", a adăugat Moraru.

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a discutat cu consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu despre participarea sa la dezbaterea de vineri seară, iar acesta i-a spus că este de acord, dar decizia finală aparţine organizatorului întâlnirii, IPP.

"Am vorbit cu domnul Lăzăroiu, dânsul a spus că e de acord să particip la dezbatere, dar impresia mea era că nu prea era de acord. A spus că nu au nimic împotrivă, dar decizia de invitarea a mea aparţine organizatorului dezbaterii, IPP", a spus Kelemen.

Acesta a menţionat că a trimis o solicitare către IPP şi aşteaptă un răspuns scris dacă este acceptat sau nu la dezbaterea de vineri seară dintre principalii candidaţi la Preşedinţie.

"IPP nu are niciun drept să nu mă accepte. Aştept până la ora 15.30 un răspuns. Eu sunt în Covasna, plec spre Braşov şi trebuie să am timp apoi să ajung la Bucureşti. Dacă nu primesc un răspuns până la 15.30, nu mă mai duc", a afirmat Kelemen.

Kelemen declara, anterior, corespondentului MEDIAFAX, că el vrea să participe la dezbaterea organizată de IPP cu candidaţii la Preşedinţie şi că a fost contactat de Mircea Geoană şi Crin Antonescu, care au acceptat să fie prezent la dezbaterea de vineri seară.

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, criticat, joi, intenţia principalilor săi contracandidaţi de a organiza, vineri, o dezbatere în trei, considerând acest lucru "incalificabil" şi "de neacceptat" şi a spus că se simte "exclus de colegii care vor veni apoi să ceară voturile maghiarilor".

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, joi, că staff-urile de campanie ale candidaţilor Traian Băsescu şi Crin Antonescu au stabilit organizarea unei dezbateri între primii trei candidaţi plasaţi în sondaje, la Palatul Parlamentului, organizată de IPP şi moderată de jurnalistul Robert Turcescu.

El a precizat că, în urma discuţiilor dintre staff-urile de campanie ale lui Traian Băsescu şi Crin Antonrescu, s-a decis ca dezbaterea de vineri să aibă loc la Parlament, Institutul pentru Politici Publice (IPP) fiind organizatorul evenimentului.

Directorul IPP, Violeta Alexandru, a anunţat, joi, la finalul negocierilor dintre staff-urile candidaţilor, că toţi cei trei candidaţi - Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu - au confirmat participarea la dezbaterea de vineri, care va atinge nouă teme de interes general.

Staff-urile celor trei candidaţi care vor participa la dezbaterea de vineri au stabilit ca fiecare candidat să susţină la început o declaraţie de cinci minute, să aibă loc confruntări de unul la unul, în runde de câte şase minute, iar pentru declaraţiile finale ordinea să fie trasă la sorţi.

Dezbaterea va începe la ora 19.00 şi va dura două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici