Italia, inclusă de MAE în lista ţărilor cu "atenţionări" de călătorie

Italia a fost inclusă de Ministerul român de Externe între ţările pentru care există "atenţionări" de călătorie pentru cetăţenii români, categorie din care mai fac parte Bulgaria, Costa Rica, Iran şi Mexic.

4 afișări
Imaginea articolului Italia, inclusă de MAE în lista ţărilor cu "atenţionări" de călătorie

Italia, inclusă de MAE în lista ţărilor cu "atenţionări" de călătorie

Pe site-ul MAE, la "sfaturi de călătorie", atenţionările în privinţa Italiei se referă la decretul-lege privind expulzările, adoptat recent de autorităţile de la Roma.

Astfel, Ministerul de Externe îi atenţionează pe cetăţenii români care doresc să călătorească în această ţară că la 2 noiembrie 2007 a intrat în vigoare Decretul Lege nr. 181/ 1.11.2007 "Dispoziţii urgente în materie de îndepărtare de pe teritoriul naţional din necesităţi de siguranţă publică", prin care se modifică Decretul Lege al preşedintelui Republicii Italiene nr. 30 din 6 februarie 2007 care asigura transpunerea Directivei nr. 2004/ 38/ CE privind dreptul cetăţenilor Uniunii şi al membrilor lor de familie de a circula liber pe teritoriul statelor membre.

Cetăţenii români aflaţi în situaţia de a fi expulzaţi în baza Decretului trebuie să ştie că "măsura de îndepărtare este notificată interesatului şi conţine modalităţile de atac şi durata interzicerii de reintrare pe teritoriul naţional, care nu poate fi mai mare de 3 ani" şi că "măsura de îndepărtare precizează termenul stabilit pentru părăsirea teritoriului naţional, care nu poate fi mai mic de o lună de la data notificării, cu excepţia cazurilor de urgenţă dovedită", menţionează MAE.

Conform sursei citate, împotriva ordinului de îndepărtare (menţionat la art. 21) poate fi depus recurs la tribunalul monocromatic din teritoriul unde are sediul autoritatea care l-a emis. Recursul este prezentat în termen de 20 de zile de la notificarea ordinului de îndepărtare, în caz contrar nu mai este admis, şi este soluţionat în următoarele 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici