Joe Biden merge în Florida să evalueze pagubele provocate de uraganul Idalia, dar nu e planificată o întâlnire cu potenţialul său adversar republican la alegerile din 2024, Ron DeSantis

Preşedintele SUA, Joe Biden, merge sâmbătă în Florida pentru a evalua pagubele provocate de uraganul Idalia. În program nu a fost stabilită nicio întâlnire cu Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului şi un potenţial rival la viitoarele alegeri prezidenţiale, potrivit Reuters.

204 afișări
Imaginea articolului Joe Biden merge în Florida să evalueze pagubele provocate de uraganul Idalia, dar nu e planificată o întâlnire cu potenţialul său adversar republican la alegerile din 2024, Ron DeSantis

AP

Vineri, democratul Joe Biden le-a spus jurnaliştilor că se va întâlni cu guvernatorul republican. Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui DeSantis, Jeremy Redfern, a declarat că nu a fost planificată nicio întâlnire.

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, candidează pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024. Conform sondajelor, DeSantis se află în urma fostului preşedinte Donald Trump care doreşte şi el să participe la cursa electorală.

Biden şi DeSantis au vorbit în mod regulat în această săptămână despre uraganul de categoria 3 care a lovit regiunea Big Bend din Florida cu rafale de vânt de aproape 200 km/h. Miercuri, preşedintele a spus că politica nu s-a strecurat în conversaţiile lor. „Cred că are încredere în judecata mea şi în dorinţa mea de a ajuta", a declarat Joe Biden.

DeSantis a fost un critic înfocat al lui Biden. Cei doi s-au confruntat public pe tema vaccinurilor COVID-19, a avortului şi a drepturilor LGBT.

Sâmbătă, Joe Biden va vizita Live Oak, în Florida, şi va face un tur aerian al zonei afectate de uragan, a precizat Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici