Kelemen: Guvernul Boc nici măcar în propria prostie nu poate să fie consecvent

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a acuzat, duminică, Guvernul Boc, la Miercurea Ciuc, că "nu vede" descreşterea economică, spunând că Executivul "nici măcar în propria prostie nu poate să fie consecvent".

22 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Guvernul Boc nici măcar în propria prostie nu poate să fie consecvent

Kelemen: Guvernul Boc nici măcar în propria prostie nu poate să fie consecvent (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul Boc nici măcar în propria prostie nu poate să fie consecvent. Coaliţia nu numai că nu funcţionează, dar nici nu conduce România. Politicienii aflaţi la guvernare sunt preocupaţi de şantajul reciproc şi această largă majoritate, de 73 la sută, nu face altceva decât să şantajeze de la dreapta la stânga şi de la stânga spre dreapta. Din această cauză, România este blocată atât la nivelul administraţiei publice locale, cât şi în economie", a declarat Kelemen.

Potrivit acestuia, în prezent, coaliţia poate fi asemănată cu un vapor aflat în derivă, care nu are nici căpitan, nici echipaj, aruncat de valuri şi care este pe cale să se scufunde.

"Când o statistică oficială spune că în primul trimestru al anului PIB-ul României a scăzut cu 6,5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Guvernul Boc vede o creştere a economiei şi o relansare a ei. Sigur, din perspectiva domnului Boc, încă nu se vede descreşterea, dar aşteptăm cu interes momentul când o va observa şi premierul", a adăugat preşedintele executiv al UDMR.

Kelemen a spus că, dacă premierul Emil Boc şi-ar dori cu adevărat să scoată ţara din criză, ar trebui să dea dovadă de curaj şi să rupă relaţia cu PSD.

"Vorbeam de şantajul în coaliţie. Dacă premierul ar avea curaj, ar trebui să rupă relaţia cu PSD. Dar nu are curaj, va merge mai departe şi România, până când va exista această coaliţie, va continua să fie în derivă, nu va fi guvernată, iar partidele şi politicienii din arcul guvernamental se vor şantaja reciproc", a conchis Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, că PIB a scăzut cu 6,4% în primul trimestru din 2009, menţionând însă că semnalele din aprilie sunt pozitive şi că nu sunt îndeplinite standardele pentru a se putea spune că economia este în recesiune.

Premierul Emil Boc susţinea, tot sâmbătă, la Cluj-Napoca, la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare, că Guvernul a reuşit, prin măsurile luate, să limiteze efectele crizei economice şi că "sunt premise că în trimestrele doi şi trei va avea loc o redresare a economiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici