Kelemen Hunor: Atragem atenţia coaliţiei PSD-ALDE că are responsabilitatea de a nu continua circul politic

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea atrage atenţia coaliţiei PSD – ALDE că are responsabilitatea de a nu continua „circul politic”, care „i-a lăsat cu gura căscată” pe toţi din Europa, care urmăresc ce se întâmplă în România.

2254 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Atragem atenţia coaliţiei PSD-ALDE că are responsabilitatea de a nu continua circul politic

Kelemen Hunor: Atragem atenţia coaliţiei PSD-ALDE că are responsabilitarea de a nu continua circul politic (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAx FOTO)

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu convine nimănui situaţia existentă pentru că nu este timp de pierdut şi se lasă impresia că România e o ţară unde nu există responsabilitate la nivelul clasei politice.

„Este responsabilitatea majorităţii, aşa cum a fost aceasta stabilită după alegerile din 2016 să guverneze, şi au responsabilitatea de a termina cât mai repede acest circ politic şi acest conflict politic intern care e mai mult unul în interiorul coaliţiei şi al PSD. Nu convine nimănui această situaţie pentru că nu avem timp de pierdut şi lăsăm impresia că România e o ţară unde nu există responsabilitate la nivelul clasei politice. Rămâne în responsabilitatea lor de a ieşi din această încurcătură, de a găsi o soluţie”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a mai spus că ceea ce se întâmplă în interiorul Coaliţia PSD-ALDE este „un circ, nu altceva”.

„Se poate discuta cum s-a ajuns aici, de ce s-a întâmplat, ce garanţii sunt că nu se va întâmpla din nou peste şase luni. Noi, în acest moment, nu putem decât să atragem atenţia coaliţiei PSD-ALDE că este responsabilitatea lor de a nu continua circul politic, pentru că este un circ, nu altceva. Am impresia că am reuşit să lăsăm cu gura căscată pe toţi din Europa care urmăresc ce se întâmplă în România”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă în condiţiile unui viitor nou Guvern, UDMR ar fi dispusă să intre la guvernare, Kelemen Hunor a spus că nu este nimic de discutat pe această temă în momentul de faţă.

„Până când există premier, până când în această coaliţie nu se rezolvă problema care este cea mai arzătoare şi să spună dacă există sau nu Guvern, noi nu putem rezolva în locul lor, nici spunând că intrăm nici spunând că nu intrăm, până când acest subiect nu este rezolvat. Dacă va fi o invitaţie de a discuta, noi niciodată nu am refuzat să discutăm, dar asta nu înseamnă că ştim şi răspunsul, concluzia discuţiilor. Dar până când există premier, până nu rezolvă problema lor internă, eu nu vreau să mă bag în această treabă care este a lor. Nu noi am generat această problemă, nu noi rezolvăm”, a subliniat liderul Uniunii.

Întrebat, în continuare, dacă UDMR va vota pentru sau contra moţiunii de cenzură anunţată de PSD, Kelemen a spus că nu poate răspunde, ţinând cont de situaţia complicată care există.

„Majoritatea ar trebui să aibă majoritate pentru a dărâma propriul Guvern, dacă nu are majoritate atunci nu va avea majoritate nici pentru un nou Guvern. Nu am discutat acest subiect, nu este unul uşor de decis, votăm sau nu votăm, pentru că, până la urmă, au dreptate când spun că au majoritate şi vor să guverneze şi vor să aibă o echipă, dar asta înseamnă că ar fi trebuit să rezolve problema fără circ, fără să existe o instabilitate politică, ceea ce în acest moment, din păcate, există. Vom vedea, mi-e greu să spun acum ce vom face şi dacă facem de ce vom face”, a precizat preşedintele UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici