Kelemen: UDMR a decis să dea un ”cec în alb” lui Ponta şi să voteze Guvernul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că parlamentarii Uniunii au decis, cu majoritate de voturi, să-i dea un ”cec în alb” premierului Victor Ponta şi să voteze Guvernul Ponta 4 în Parlament, el menţionând că votul pozitiv va fi acordat şi Programului de guvernare, care e neschimbat.

250 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR a decis să dea un ”cec în alb” lui Ponta şi să voteze Guvernul

Kelemen Hunor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Am constatat că în afară de PSD, nimeni nu vrea să guverneze – iar ţara trebuie guvernată – am văzut că Programul de guvernare cu care noi am venit în martie în Guvern nu a fost schimbat, inclusiv capitolul pentru minorităţi a rămas, ţinând cont că nu am fost daţi afară de la Guvern, ci am plecat benevol şi ţinând cont de discuţile mele cu premierul, de azi, cu marea majoritate a voturilor a colegilor mei am decis să dăm un cec în alb premierului, în primul rând premierului Victor Ponta, deci un vot pentru acest Guvern”, a spus Kelemen.

El a arătat că decizia parlamentarilor UDMR a fost să dea un vot pozitiv pentru programul de guvernare în primul rând şi pentru premierul Ponta în acelaşi timp.

Kelemen a mai spus că e convins că premierul Victor Ponta va găsi o soluţie ”potrivită” pentru situaţia tensionată de la Covasna, generată de prefect.

Premierul trebuie să găsescă o soluţie, pentru că ceea ce face prefectul de Covasna nu este un lucru care poate fi acceptat. Sunt convins că premierul va găsi soluţia potrivită”, a mai spus Kelemen.

Anterior, Kelemen Hunor afirma că a vorbit cu premierul Ponta despre situaţia de la Covasna creată de prefect, şi a arătat acest lucru a dus la schimbarea poziţiei iniţiale a Uniunii de a vota Guvernul Ponta 4, urmând ca o decizie să fie luată în grupurile parlamentare.

”I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului”, spunea Kelemen, după ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Săptămâna trecută, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectură cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici