Klaus Iohannis anunţă noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă că vor fi semnate noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic. Anunţul a fost făcut din Portugalia, acolo unde Iohannis face o vizită oficială.

130 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis anunţă noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că „într-un context complicat, marcat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, cooperarea dintre ţările noastre în plan securitar, economic şi cultural pot spune că a fost şi rămâne exemplară”.

„Avem un potenţial de dezvoltare”, a adăugat preşedintele Iohannis, care a enumerat câteva domenii de interes, precum economia, educaţia, cultură şi digitalizarea.

Şeful statului a anunţat că luni vor fi semnate noi documente care vor aprofunda cooperarea dintre România şi Portugalia.

„De altfel, chiar luni vor fi semnate două Memorandumuri de cooperare în domenii importante: energie şi cooperare economică, inclusiv investiţii”, a anunţat Klaus Iohannis.

Liderii celor două state au mai vorbit despre războiul din Ucraina şi despre comunitatea de români din Portugalia.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, face, în perioada 6-9 octombrie, o vizită de stat în Republica Portugheză, la invitaţia Preşedintelui Marcelo Rebelo de Sousa. Sâmbătă, 7 octombrie, preşedintele României a fost primit de preşedintele Portugaliei la Lisabona.

În cadrul vizitei, Iohannis va avea şi o întrevedere cu prim-ministrul António Costa, discuţii cu preşedintele Adunării Republicii, Augusto Santos Silva, şi cu membri ai Parlamentului. De asemenea, Klaus Iohannis va vizita Palatul municipalităţii Lisabona, unde va avea o întrevedere cu primarul Carlos Moedas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici