Klaus Iohannis: PSD a încercat să frângă independenţa Justiţiei. Aceste legi ale Justiţiei trebuie reparate. Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o discuţie cu premierul Ludovic Orban, că Guvernul va trimite în Parlament o iniţiativă legislativă pentru a ”repara legile Justiţiei”, care sunt ”în funcţiune şi sunt imperfecte”.

1752 afișări
”Este nevoie de un pas hotărât şi curajos. Guvernul va veni cu iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei. Trebuie să ducem la bun sfârşit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la Referendum, când am oprit această măcelărire a Legilor Justiţiei. Dar ele sunt în funcţiune şi sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis

El a mai spus că în perioada următoare vor avea loc consultări pe această temă.

”Am urmărit, poate şi dumneavoastră aţi văzut, în spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD şi între PSD şi sateliţii PSD, încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia, când PSD a atacat violent legile justiţiei, ” a adăugat şeful statului.

El a mai spus că, din fericire, a reuşit să oprească o parte din aceste atacuri.

”Şi eu am reuşit să duc legile la Curtea Constituţională, Parlamentul a reuşit, în special PNL şi cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.”, a conchis Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul României, Ludovic Orban. Cei doi au discutat despre legile Justiţiei şi fondurile europene. 

 
Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui

- Am discutat despre legile Justiţiei şi fondurile europene. E în discuţie o propunere a CE pe care noi o găsim bună. UE va aloca României fonduri importante. Vom beneficia şi noi de mai multe fonduri europene decât am avut iniţial în plan
 
- Urmează fazele de negociere între liderii statelor şi va fi negociat ulterior şi în parlamentele naţionale şi în Parlamentul European. Noi vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante pentru România, nu doar revigorare economică. Vom investi în autostrăzi, linii de cale ferată, în proiecte de energie regenerabilă, în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învăţământ. Până atunci, suntem hotărâţi să ne batem să primim o alocare cat se poate de substantiala. Aceste lucruri se vor discuta în 18-19 iunie cand vom avea Consiliul European în videoconferintă
 
- A doua chestiune, legile justiţiei – am urmărit, poate şi dumneavoastră aţi văzut, în spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD, şi între PSD şi sateliţii PSD, încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia, când PSD a atacat violent legile justiţiei.
 
- Din fericire, am reuşit să oprim o parte din aceste atacuri. Şi eu am reuşit să duc legile la Curtea Constituţională, Parlamentul a reuşit, în special PNL şi cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.
 
- Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiţie, s-au prezentat oamenii în număr mare şi au spus clar „STOP!” acestei proceduri de măcelărire a legilor justiţiei, care fusese iniţiată şi continuată de PSD.
 
- PSD a încercat să pună piciorul pe justiţie! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independenţa justiţiei. Or aşa ceva nu se poate!
 
- Faptul că acum au început unii cu alţii să îşi plătească poliţe este o chestiune care ţine, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând şi pentru România nu iese nimic de aici.
 
- Fapt este că aceste legi ale justiţiei trebuie reparate. Şi aceasta a fost discuţia pe care am avut-o cu Premierul. Este nevoie de un pas hotărât şi curajos. Guvernul va veni cu iniţiativă legislativă pentru a repara legile justiţiei.
 
- Trebuie să ducem la bun sfârşit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la referendum, când am oprit această măcelărire a legilor justiţiei. Dar ele sunt în funcţiune şi sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură.
 
- Aşadar, în săptămânile următoare vor avea loc consultări. Şi eu voi avea consultări cu specialişti din domeniul justiţiei, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi şi vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiţiei, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii şi s-au exprimat foarte clar la referendum.
 
- Nu pot să închei fără să fac o menţiune şi despre epidemia, pandemia cu care, din păcate, în continuare ne confruntăm. Am luat măsuri de relaxare şi vom lua în continuare, însă atrag atenţia: virusul este încă în societate! Este foarte important să fim conştienţi de aşa-numita noua normalitate în care vom trăi.
 
- Încercăm să relaxăm cât mai mult restricţiile, însă e clar ca acum răspunderea revine fiecărui român. Purtatul măştii, distanţarea, spălatul pe mâini rămân extrem, extrem de importante pentru a nu pierde controlul acum, la sfârşit, asupra acestei epidemii.
 
- Vă doresc tuturor să rămâneţi sănătoşi!
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici