Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, aflat la final de mandat

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, prin decret prezidenţial, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, care se află la final de mandat.

287 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, aflat la final de mandat

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, aflat la final de mandat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ambasadorul Iurie Reniţă a primit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. Distincţia i-a fost acordată "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală pe care a avut-o la dezvoltarea relaţiilor de cooperare economică, culturală şi politică dintre România şi Republica Moldova".

Distincţia a fost acordată la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Iurie Reniţă şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni în 22 iulie 2010.

La 9 iunie, Guvernul de la Chişinău a decis rechemarea a cinci ambasadori ai Republicii Moldova, printre care şi Iurie Reniţă, aflat la final de mandat. Guvernul Republicii Moldova nu a precizat când vor fi cunoscute numele noilor ambasadori.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Suceava, cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmând să susţină o declaraţie de presă comună la "Universitatea Ştefan cel Mare". Programul include şi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici