Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. Senator PSD: 370.000 de angajaţi, afectaţi

  • Peste 60.000 de companii şi 370.000 de salariaţi au fost afectaţi de interpretarea dată de ANAF în privinţa tichetelor cadou.
  • Acum, legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată, anunţă vineri senatorul PSD Ştedan Radu Oprea.
5320 afișări
Imaginea articolului Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. Senator PSD: 370.000 de angajaţi, afectaţi

Sursa foto: Facebook/Ştefan Radu Oprea

Liderul grupului PSD din Senat, Ştefan Radu Oprea spune că legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată.

„Peste 60.000 de companii şi 370.000 de salariaţi erau afectaţi de interpretarea dată de ANAF asupra utilizării tichetelor cadou. ANAF considera că sunt venituri de natură salarială şi atunci ar fi trebuit impozitate. Spiritul legii era altul, dar neclaritatea normei a lăsat loc de interpretări”, spune Oprea, pe Facebook.

Acesta precizează că, în general, nu susţine amnistiile fiscale pentru că ele îi dezavantajează pe cei corecţi, însă, în acest caz, salariaţii nu aveau nicio vină şi ar fi fost incorect ca să li se impute retroactiv sume consistente.

„Împreună cu senatorul Robert Cazanciuc şi cu reprezentanţii unor asociaţii patronale, dintre care l-aş menţiona pe domnul Ovidiu Gheorghe, preşedintele ACDBR, am iniţiat proiectul care a devenit lege. 370.000 de lucrători au scăpat de povara unor procese lungi pentru a-şi apăra drepturile sau de plata unor sume nedatorate în mod real”, spune Ştefan Radu Oprea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici