Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern / Pensiile ar urma să crească de două ori în 2024 / Pragul de 9,4% din PIB este eliminat

Legea pensiilor a fost adoptată, joi, de Guvern. „Nu există sau atunci când vine vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!”, spune premierul Marcel Ciolacu.

2596 afișări
Imaginea articolului Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern / Pensiile ar urma să crească de două ori în 2024 / Pragul de 9,4% din PIB este eliminat

NEWS ALERT Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern

Legea pensiilor a fost adoptată, joi, de Guvern. „Nu există <nu vreau> sau <nu pot> atunci când vine vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Proiectul a provocat mai multe controverse în coaliţie, însă în cele din urmă a fost aprobat joi.

Conform premierului Marcel Ciolacu, proiectul aduce două majorări de pensii în anul 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, a doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, reparând nedreptăţi majore.

„Vor fi eliminate toate inechităţile din sistemul public de pensii. Prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9,4% din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creşterii pensiilor până în anul 2027. Categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România”, a spus prim-ministrul.

Acesta a adăugat că aşteaptă de la Ministrul Finanţelor un plan de măsuri administrativ asumat atât în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat, cât şi planul concret în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF şi a sistemului vamal.

„Vreau să ştiu termene clare de implementare a sistemului, de e-facturare, sigiliul electronic împreună cu Radarul Mărfurilor, facturi electronice pentru toate achiziţiile din sistemul public, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune”, a mai spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici