Legea privind pensiile parlamentarilor, amânată o săptămână în Comisia pentru statut

Cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind pensiile parlamentarilor a fost amânată, marţi, o săptămână, în comisia specială pentru statut, la solicitarea deputatului PSD Florin Iordache, ca urmare a depunerii a două noi amendamente la proiect.

122 afișări
Imaginea articolului Legea privind pensiile parlamentarilor, amânată o săptămână în Comisia pentru statut

Legea privind pensiile parlamentarilor, amânată o săptămână în Comisia pentru statut (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Sunt două amendamente făcute. Un amendament care a fost făcut aici, în comisie, un amendament care a fost făcut la sugestia Departamentului Legislativ", a anunţat preşedintele Comisiei, social-democratul Bogdan Niculescu-Duvăz, care a precizat că amendamentele sunt, "în principiu", făcute pe forma legii, şi nu pe fondul acesteia. Duvăz a refuzat să precizeze conţinutul acestor amendamente.

Ca urmare a depunerii amendamentelor, deputatul PSD Florin Iordache a solicitat amânarea discuţiilor cu o săptămână.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că trebuie „cântărit” mai mult în privinţa Legii pensiilor parlamentarilor, arătând că poate este bine să se regândească întreg sistemul de pensii, adăugând că aleşii trebuie să se gândească la toţi pensionarii.

Legea pensiilor pentru parlamentari se află în faza de reexaminare la Camera Deputaţilor, după ce preşedintele Iohannis a respins promulgarea ei. Comisia de statut a analizat săptămâna trecută cererea de reexaminare, fără a ţine cont de mare parte din recomandările şefului statului.

Comisia a stabilit că parlamentarii vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, iar cuantumul a rămas acelaşi ca cel iniţial, respectiv 0,55% din indemnizaţia de parlamentar, de acesta urmând să beneficieze deputaţii şi senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive până la 3 mandate. De asemenea, contrar recomandărilor preşedintelui, comisia a decis că vor beneficia de pensii şi cei condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate.

Plenul Camerei a amânat o decizie pe această temă, cererea de reexaminare fiind retrimisă comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici