Lider PMP, un nou apel pentru moţiune de cenzură: Noi, opoziţia, ce facem?

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut, sâmbătă, un nou apel la colegii săi din opoziţie pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că, fără un atfel de demers, ţara este lovită de ciuma roşie, iar Liviu Dragnea va fi singurul care va ieşi cu faţa curată.

260 afișări
Imaginea articolului Lider PMP, un nou apel pentru moţiune de cenzură: Noi, opoziţia, ce facem?

Lider PMP, un nou apel pentru moţiune de cenzură: Noi, opoziţia, ce facem?

„Prizonieri într-o ţară lovită de ciuma roşie! Guvernatorul BNR anunţa săptămâna aceasta că pâinea se va scumpi deşi am avut cea mai mare producţie de grâu din Europa. Un paradox românesc al timpurilor noastre, într-o ţară stăpânită de un om viclean şi disperat. Sub această guvernare toxică, s-au dat peste cap toate principiile economiei de piaţă. Din păcate, în continuare, suntem prizonieri într-o ţară aruncată într-o mare aventură, din care nu va scăpa cu faţa curată decât un singur om: Liviu Dragnea. Iar noi, opoziţia, ce facem? Moţiune”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a enumerat câteva situaţii contradictorii din România, precum negocierile cu Oman şi Qatar pentru realizarea de autostrăzi în parteneriat public-privat, deşi ţara ar putea primi finanţare de la Uniunea Europeană.

„O ţară care are creştere economică record în UE, dar unde sărăcia se adânceşte. O ţară unde salariile la stat cresc ameţitor, dar unde se dublează numărul copiilor analfabeţi. O ţară unde se măreşte, pe zi ce trece, numărul maşinilor de lux, dar unde se înregistrează cel mai mare număr de toalete în fundul curţii. O ţară unde şeful Camerei Deputaţilor îşi face palat la malul mării, cu lift şi majordom, dar unde oamenii mor cu zile în spitale. O ţară care are la dispoziţie zeci de miliarde de euro de la UE, dar care caută finanţare pentru autostrăzi în Oman şi Qatar. O ţară care stă pe un munte de sare, dar importă acest produs, prin firme fantomă, din Ucraina. Săraca ţară bogată!”, a completat Eugen Tomac.

Şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că opoziţia va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, însă trebuie aşteptat momentul potrivit pentru acest demers.

Pe 5 noiembrie, liderul PNL declara, referitor la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, că după şedinţa CEx al PSD vor apărea oportunităţi pe care liberalii nu le vor rata. Acesta a adăugat că PNL aşteaptă momentul potrivit pentru a atrage noi susţinători privind demiterea Guvernului.

„În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, PNL împreună cu partenerii din opoziţie va depune moţiunea de cenzură în această sesiune parlamentară, în momentul cel mai potrivit, când vom avea garanţia că putem obţine numărul maxim de voturi posibil de la parlamentari din actuala majoritate parlamentară. După cum vedeţi la PSD se stă cu cuţitele pe masă sau cu cuţitele în valiză. Unii mai curajos au scos cuţitele pe masă. E păcat că stricăm această zi a cuţitelor lungi din PSD. În funcţie de deciziile luate în şedinţa de astăzi şi în şedinţa următoare despre remaniere sunt convins că vor apărea noi oportunităţi pe care nu le vom rata. Le vom fructifica. Suntem angajaţi în negocieri extrem de serioase”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, de luni de la Parlament.

PNL intenţionează depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. Biroul Executiv al partidului a votat în şedinţa din săptămâna trecută, ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureştiul, în intervalul 14-21 noiembrie, în contextul intenţiei de a depune în acea perioadă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, au spus surse din interiorul partidului, pentru MEDIAFAX.

Ultima moţiune de cenzură împotriva Executivului, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici